Dacă apare la Cluj aplicația BoacterAPP Neag amenință cu instanța: Aș desființa-o! - VIDEO

 

Aplicația BoacterAPP, realizată de doi studenți din Cluj, ar urma să fie atacată în instanță de conducerea Companiei de Transport Public Cluj. 

 

Cei doi tineri au promis că vor lansa aplicația, dar acum susțin că așteaptă să fie preluată de Apple Store și Google Play, magazinele online ale giganților Apple și Google de unde să poată fi descărcată de oricine. 

 

Unde sunt, că am un opritor pentru ei. Mi se pare o obrăznicie să îi instigăm pe unii să circule fără bilet. Mi se pare o obrăznicie. Mi se pare lipsă de respect. Avem soluții împotriva lor. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să suplimentăm numărul de controlori și am intensificat controalele cu jandarmeria. 

 

Sunt ore când găsim 20 - 30 de persoane fără bilet într-un mijloc de transport în comun. Știu că orice cetățean se simte deranjat când este controlat, dar trebuie să înțeleagă fiecare că numai așa se poate. Oricum, în general, nu avem probleme cu clujenii. 

 

Realizările corpului de control sunt mari. Avem 5.000 de amendați pe lună. Dacă acest corp de control nu își face treaba îi dau afară. Au făcut și ei un apel la presă că nu e normal să li se impună un număr de cazuri, dar e normal să se plimbe prin oraș și să nu facă nimic? Îi punem să facă rapoarte și să aibă rezultate, nu să stea la cafenele și la jocuri de noroc”, a explicat Liviu Neag, la emisiunea Știri de Cluj LIVE (Vezi declarația la minutul 58.40).

 

Șeful CTP Cluj a spus că, dacă apare aplicația BoacterAPP, va deschide proces. ”Dacă ei ar realiza-o, eu m-aș duce în instanță și aș desființa-o. Credeți că viața asta e frumoasă să stați cu frica în sân în autobuz? Eu cred că sunt niște tineri necopți și timpul îi va liniști”, a spus Liviu Neag.

 

Pe contul de Facebook al celor doi tineri s-a anunțat că aplicația este gata și se așteaptă răspuns de la Apple și Google, pentru a fi acceptată în magazinele online.

 

Această aplicație se instalează pe telefoanele mobile tip smartphone și îi avertizează pe cei care merg cu mijloacele de transport în comun când sunt controlori în zonă. Totul funcționează pe baza rapidității celor care folosesc aplicația și ”dau semnalul” că într-un autobuz, troleibuz sau tramvai este control. În principiu, ceilalți utilizatori ar trebui să primească alerta și să evite acel mijloc de trasport.

Comentarii Facebook