Comuna Jucu a inaugurat un centru SMURD pentru a deservi toată zona. Primăria a suportat investiția - VIDEO și FOTO


Comuna Jucu are de sâmbătă, 27 aprilie, o stație de POMPIERI - SMURD dotată cu autospecială de stins incendii și o ambulanță tip B2. 

Inaugurarea centrului s-a făcut alături de mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, care a apreciat investiția aceasta în sănătatea oamenilor din zonă. Ambulanța SMURD va deservi toate comunele din jur, Jucu, Apahida, Cojocna, Dăbâca și Bonțida, adică oamenii vor avea acces rapid la spital în caz de nevoie.

Primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, a fost prezent la eveniment și a fost lăudat pentru că a stăruit pe acest proiect. Primarul a cerut inițial ajutor financiar de la București, dar Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu a putut oferi bani pentru a se ridica imobilul, dar a pus la punct dotările de ultimă oră, inclusiv o autospecială de pompieri și o ambulanță.

Începând de astăzi, salvatorii clujeni vor putea gestiona cu o mai mare ușurință intervențiile în cazul producerii situațiilor de urgență. Statistica ne arată faptul că, numai în ultimii 5 ani, pompierii clujeni au intervenit pentru populația din raionul de intervenție alocat acestui Punct de Lucru în nu mai puțin de 2.770 de cazuri. Totodată, echipajul SMURD, din cadrul Punctului de Lucru operaționalizat astăzi, va fi mai aproape de cei peste 30.000 de locuitori ai comunelor Jucu, Apahida, Bonțida sau Dăbâca, venind în sprijinul echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Cluj.

Clădirea a fost construită cu sprijinul autorităților locale și are o suprafață de 334 de metri pătrați. Drept urmare, sunt disponibile două garaje moderne, unul pentru ambulanța SMURD și celălalt, de aproximativ 111 metri pătrați, pentru autospecialele de stingere a incendiilor și descarcerare. De asemenea, subunitatea este dotată cu săli pentru dezinfecție, sterilizare, respectiv depozite. Personalul beneficiază de grupuri sanitare, vestiare, dormitoare și birouri noi.

WhatsApp Image 2024-04-27 at 15.54.58 (1).jpegWhatsApp Image 2024-04-27 at 15.54.59.jpeg

Comentarii Facebook