Câți bani câștigă zilnic un român care strânge ambalaje pentru reciclare. Într-o lună obține venituri mai mari decât mulți angajați din România


Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) le-a oferit unor români oportunitatea de a face câțiva bănuți în plus, prin reciclarea ambalajelor.

Unii au transformat acest lucru într-o adevărată meserie, reușind să câștige mai mulți bani decât mulți salariați din România. 

Un bărbat care adună zilnic PET-uri din tomberoane pentru a le duce la reciclat reușește să strângă sume considerabile de bani. 

„Mă trezesc cam la ora 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle. Am un căruț pe care îl încarc cu PET-uri și în drum mai descarc din ele, la magazinele care au aparatele astea de colectare.

Să zicem că scot zilnic cam 100 lei din sticlele pe care le strâng. Nu e mult, dar nu e nici puțin. De cele mai multe ori cumpăr alimente cu banii pe care-i strâng într-o zi”, a povestit ieșeanul, pentru Adevărul.ro.

Bărbatul spune că nu deschide ghenele de gunoi de lângă blocuri ci colectează PET-uri doar din coșurile de gunoi de pe stradă. În weekend acesta susține că poate să obțină și de două ori mai mulți bani. 

„Merg vineri, sâmbătă și duminică unde se fac grătare. E plin de oameni care au cu ei sticle de suc, de apă, de bere. De cele mai multe ori le cer oamenilor direct acele sticle.

Într-un weekend am reușit să câștig chiar și 400 de lei. Eu nu cred că noi facem rău cuiva, din contră. Ajutăm la reciclare și putem spune că suntem plătiți pentru acest lucru. Pentru unii, cei 50 de bani nu sunt importanți. Dar, la final de zi, poți face multe cu banii strânși”, a mai povestit bărbatul.

La un simplu calcul, dacă iese la colectat PET-uri în fiecare zi, în 4 săptămâni, bărbatul poate obține peste 3000 de lei, ajungând chiar și la 3600 în cazul în care are weekenduri ,,bune”. 

Comentarii Facebook