Autoturismele se ridica in Cluj-Napoca! Consilierii locali au aprobat o noua hotarare

 

Autoturismele vor fi in continuare ridicate si rotile vor fi blocate in cazul parcarilor neregulamentare, au decis consilierii locali.

 

Hotararea a fost promulgata cu 18 voturi pentru.

 

In proiectul de hotatare se arata ca vechea dispozitie a fost anulata de Curtea de Apel Cluj, ca fiind nelegala, deoarece intre timp s-a schimbat legea.

"Conform prevederilor art. 64 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice, 'Politia rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila. Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz", si a prevederilor art. 7, alin. 1, lit. h. din Legea 155/2010 a Politiei Locale, in domeniul circulatiei pe drumurile publice, politistii locali 'constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate necorespunzator.

Prin decizia civila din 18 noiembrie pronuntata de Curtea de Apel Cluj a fost anulat articolul 4 si anexele 1-5 din Hotararea de Consiliul Local nr. 149/2009, privind unele masuri referitoare la oprirea, stationarea si parcarea neregulamentara pe domeniul public sau privat al mun. Cluj-Napoca. In lipsa unui act normativ care sa sanctioneze stationarea si parcarea neregulamentara, exista riscul blocarii traficului in municipiul Cluj-Napoca cu consecinte grave asupra bunei desfasurari a circulatiei rutiere.

Prin urmare se impune promovarea unui nou proiect de hotarare in conformitate cu atributiile stabilite prin Legea nr. 155/2010 a Politiei Locale, care sa reglementeze alaturi de sactiunea principala a amenzii contraventionale si sanctiunea complementara de blocare/ridicare a autovehiculelor/vehiculelor", precizeaza in proiect directorul executiv al Politiei Locale, comisarul sef Ioan Calugar.

 

Dezbaterea a starnit o disputaintre viceprimarul Laszlo Attila si consilierul local PSD, Ioan Vuscan. Ultimul le-a luat apararea clujenilor care parcheaza neregulamentar, iar viceprimarul i-a facut nenorociti pe cei care blocheaza drumurile.

 

Citeste mai jos detalii...

Viceprimarul Laszlo Attila: Sunt nenorociti care parcheaza si blocheaza o banda cate doua ore

Comentarii Facebook