Ce le doreste Calin Stoia judecatorilor: "Sa vada cum e in arest inainte sa trimita pe cineva acolo"

 

Omul de afaceri Calin Stoia ramane in arest pana 9 noiembrie, cand ii expira mandatul de arestare pe 29 de zile. Curtea de Apel Cluj i-a respins marti, 29 noiembrie, cererea de eliberare pe cautiune, desi voia sa plateasca un milion de lei.

"As dori ca judecatorii sa vada macar cum e in arestul IPJ Cluj inainte sa trimita pe cineva acolo. E o incapere de 3 metri in care e foarte frig si totul este foarte greu de suportat. Nu am cu ce sa compar experienta. E inuman!", a spus Stoia la Curtea de Apel Cluj.

Inculpatul s-a aratat vizibil afectat ca nu mai stie nimic de familia lui si a afirmat ca si starea lui de sanatate este alterata.

"Starea mea de sanatate s-a agravat in aceasta perioada pentru ca la ce probleme de sanatate am, lipsa tratamentului si a fizioterapiei isi spun cuvantul. Ca sa nu mai vorbesc ca m-am ales si cu o bronsita de toata frumusetea, pentru ca se stie ce conditii sunt in arest" a incercat sa o convinga Stoia pe judecoatoarea Curtii de Apel Cluj.

De asemenea, acesta a adus in discutie si faptul ca are 3 copii, intre care unul a fost operat in Anglia, si pe care nu i-a mai vazut de 20 de zile. "Am trei copii dintre care unul este operat in Anglia. Nu mai stiu nimic de familia mea de 20 de zile", a mai afirmat Stoia.

Avocatii omului de afaceri au depus cererea de liberare pe cautiune motivand ca aceasta reprezinta una din garantii ca omul de afaceri nu va incalca legea, daca va fi cercetat in libertate. "Clientul meu nu a dispus de intreaga suma, astfel mai multi oameni de afaceri printre care prieteni si rude au contribuit sa adune acesti bani. Astfel am incercat sa oferim maximul de garantii ca sa dovedim ca clientul meu nu reprezinta un pericol pentru ancheta daca va fi eliberat. Ce motiv am avea sa riscam aceasta suma daca nu am fi nevinovati", a afirmat Sergiu Bogdan, unul dintre avocatii lui Stoia.

Procurorii DNA insa nu au fost de acord cu liberarea pe cautiune, invinuindu-l pe omul de afaceri ca a incercat sa distruga probe inainte sa fie arestat. "Simpla depunere a cautiunii nu reprezinta o garantie ca sa fie eliberat pentru ca cererea este neintemeiata. Exista date ca inculpatul a incercat sa stearga probe importante, cum ar fi un hard-disk", a afirmat in fata instantei, un procuror DNA.

In replica la cele spuse de procurorul DNA, Calin Stoia a mai spus judecatorului ca daca ar fi dorit sa distruga acel hard-disk la care facea referire procurorul DNA ar fi putut sa o faca.

Dupa pronuntarea sentintei, actionarul Brantner Veres a fost dus inapoi in arestul IPJ Cluj, iar avocatii lui au declarat recurs.

 

Vasile Ielciu

 

Vezi mai jos ce a declarat...

Calin Stoia ramane in arest! Eliberarea pe cautiune a fost respinsa UPDATE VIDEO

Comentarii Facebook