A fost arestată la domiciliu Andriana Brașoveanu, de la Bismobil Kitchen, firma care a păgubit sute de români cu mobilă de bucătărie fantomă


Andriana Brașoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen România, a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile. Aceasta, alături de Mihail Șaran, și alți parteneri, a păgubit sute de români, care au contractat mobilă de bucătărie scumpă, dar nu a fost livrată. Prejudiciul în România este de peste 4 milioane de lei.

Tribunalul Iași a decis ca măsura preventivă a arestului la domiciliu, să fie aplicată pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.03.2023 până la data de 27.04.2023, inclusiv: "constând în obligația impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza și de a se supune obligațiilor stabilite de acesta. În baza dispozițiilor art.227 alin.1 teza finala Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatei, dacă nu este reținută sau arestată în altă cauză, în vederea deplasării la adresa unde va executa arestul la domiciliu".

Procurorii au cerut arestarea preventivă a Andrianei Brașoveanu, dar instanța a respins acest lucru și a dispus arestul la domiciliu. Pe lângă interdicția de a părăsi domiciliul, acesteia i s-a interzis să ia legătura cu mai multe persoane implicate în dosar. 

Tribunalul Iași a dispus acest lucru în urma perchezițiilor făcute de anchetatori în 28 martie 2023, în toată țara. S-au făcut 42 de percheziții, câte firme au deschis în România Andriana Brașoveanu, Mihail Șaran și partenerii lor locali. La Cluj, a fost deschisă o firmă-LSS Partner BK SRL- alături de Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM -urilor (întreprinderi mici și mijlocii).

Cum au fost păgubiți zeci de români cu mobilier de bucătărie exclusivist

Cetățenii moldoveni Mihail Șaran, asociat unic la SC Bismobil Kitchen SRL (firma “mamă”) și  Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care lucrează brandul Bismobil Kitchen, au pus la punct  schema perfectă.

Bismobil Kitchen a înfiintat cât mai multe firme pe care făcea contracte, peste 40 de SRL-uri (toate cu același administrator – Andriana Brașoveanu). În fiecare oraș a făcut contract pe altă firmă și în felul ăsta, oamenii au fiecare contract cu altă firmă din șirul de peste 40, fiecare cu capital cât de mic posibil, de 200 de lei, în general. 

La Cluj-Napoca, SC Bismobil Kitchen SRL s-a asociat cu Lorand Soares Szasz, expert în cresterea accelerată a IMM-urilor. În 21 noiembrie 2022 showroom-ul s-a închis, iar tot atunci Lorand Soares Szasz a ieșit din firma care a pâbugit mai mulți clujeni, care așteptau mobilele de bucătărie și nu au fost livrate nici astăzi. Szasz spune că era un investitor pasiv, că este nevinovat și că nu știa de problemele firmei. 

aa853d2747dd56fa53ec89816f435f52.jpg

a47f83a5a6c1eff1f229c67cc9ddffc1.jpg 1175e4fd62acb2130f8e724150b9eb0e.jpg


bd48653605b5d40d2a1ba2d7e82c91da.png

Foto: Mihail Șaran, Andriana Brașoveanu, Lorand Soares Szasz

Procurorii din Iași au făcut percheziții în 28 martie, la 42 de locații din toată țara, inclusiv la Cluj: Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Tribunalul Iași a aprobat cererea de arestare a Andrianei Brașoveanu, care a fost plasată în arest la domiciliu. 

Mihail Șaran a fost arestat în Republica Moldova

În dosar mai este cercetat patronul firmei,  cetățeanul moldovean Mihail Șaran, care este arestat de la începutul anului în Republica Moldova.

Prejudiciul de 4 milioane de lei este raportat numai la clienții care au făcut plângere, este posibil să vorbim de mai mulți bani.

Firma Bismobil Kitchen impresiona clienții cu showroom-urile extrem de bine puse la punct. În țară au fost deschise 14 astfel de puncte, unde erau expuse mobile de ultimă generație. Avansul plătit de clienți a fost de 70% din valoarea produsului, adică minim 6.000 de euro, pentru că în acest cazuri vorbim despre mobilier de bucătărie ce ajungea la 8000 - 10000 de euro. 

Citește toate materialele despre acest subiect:




Comentarii Facebook