Sambata 23 Septembrie

TUPEUL taximetriștilor la Aeroportul Cluj: ”Azi luăm doar curse în Dej, Bistrița” sau ”Doar în euro fac curse” - FOTO


Un clujean s-a lovit de nesimțirea taximetriștilor de la Aeroportul Cluj, care continuă să facă de rușine orașul și una dintre principalele porți de acces în Transilvania. 

Aeroportul Cluj are anual peste 2,5 milioane de pasageri, plus încă pe atât persoane care conduc oameni la zboruri, iar taximetriștii au găsit o cale de a exploata la maximum acest lucru. În fața terminalului sosiri este amenajată de ani de zile o bandă delimitată cu stâlpi, iar taximetriștii stau la rând și ar trebui să preia pasagerii pe măsură ce ies. 

Aici apare șmecheria românescă. Taximetriștii de pe primele locuri refuză cursele în oraș, așteptând drumuri mai lungi, dacă se poate în alte localități din județ sau chiar mai departe. Refuzul curselor ar trebui să aducă ridicarea licenței de taxi, dar nimeni nu verifică, poliția din Aeroport este degeaba, iar taximetriștii își fac de cap.

Un clujean a explicat foarte bine situația, descrisă de Știri de Cluj de multe ori, dar fără ca Primăria Cluj-Napoca, cea care emite licențele de taxi să facă ceva.

Sunt ani de zile de când am văzut la alții și am experimentat chiar personal nimicnicia taximetriștilor care ocupă primele locuri în Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Și am tot sperat că, fiind un fenomen atât de cunoscut, vor fi printre cei responsabili care să ia atitudinea și să schimbe imaginea asta deplorabilă și să înceteze bătaia de joc la care suntem supuși periodic. 

Așadar, una dintre principalele porți de intrare în marea urbe, capitala transilvăneană, a doua din țară și... hai, mai ziceți voi!... tolerează modul execrabil în care se comportă o mână de oameni cu interese exclusiv pecuniare și care au totală lipsă de respect în primul rând pentru cei mai vulnerabili: persoane în vârstă, părinți cu copii în brațe, cu multe bagaje și multe ore de drumuri, dar și alți oameni care vin pentru prima oră în Cluj-Napoca sau se întorc acasă... 

Dacă unii sunteți străini de subiect, vă dau câteva exemple: "Nu, nu... mă duc mai departe... <centrul orașului fiind foarte aproape>... azi aveau doar curse în Dej, Bistrița", alții strigă, mai tare sau mai discret, în funcție de cât le e nesimțirea: ”... doar curse lungi, doar curse lungi!”, alții zic că ”doar în euro fac curse... unde mergeți, hai să ne întelegem?”... și multe alte astfel de mizerii, părăsind mașinile dacă îi iei la întrebări, înjurând și bolborosind amenințări, blocând accesul altor taximetriști, iar oamenilor obosiți, cu bagaje, cu copii etc... le rămâne doar să se roage de ei sau să îi tot ignore și să caute alte ieșiri din aeroport... Da', până când? 

Pe scurt, dacă tot se perpetuează mizeria asta de comportament de mai mulți ani, cine mă ajută să obțin suspendarea licențelor de taximetrie pentru cei cu mașinile din imagine care erau acum app. 1 oră în aeroport, cu o greață de nedescris, de parcă era a lor Aeroportul și cu abordările descrise mai sus?... vă asigur că doar azi se pot obține mai multe plângeri față de aceștia.

Apoi, pentru cei care se gândesc la acest oraș, să nu zic doar Aeroport, ce ziceți de mesaje peste tot în aeroport și care să atragă atenția asupra acestor comportamente și un număr de telefon la care să fie reclamați simplu și apoi să-i vedem dispăruți? E atât de greu?

OK, nu știu acum și nici nu vreau să împart responsabilități dar mă gândesc la o presiune publică și vă cer ajutor, că altfel rămânem doar cu lamentările și speranțele de mai bine... Știu, servicii de calitate, ca în orice oraș civilizat dar, până atunci, hai să stârpim mizeria asta!”, a explicat clujeanul furios.

Comentarii Facebook