Zeci de percheziții în România, inclusiv la Cluj, în dosarul Bismobil Kitchen, MEGA afacerea cu bucătării la comandă care nu au fost livrate

UPDATE

Surse din rândul anchetatorilor au confirmat că este vorba de firma Bismobil Kitchen, împotriva căreia sute de români au depus plângeri pentru înșelăciune.  Firma fondată de Mihail Șaran, un cetățean din Republica Moldova, a luat avansuri de mii de euro de la sute de români (aceștia au depus plângere, dar păgubiții sunt mai mulți) și nu a mai livrat mobilele de bucătărie promise prin contracte.

La finalul anului trecut, Șaran a fugit în Republica Moldova, dar a fost arestat când încerca să fugă din țară. Acesta a produs pagube și în Republica Moldova, iar procurorii de acolo nu au stat pe gânduri și de atunci este tot în arest.

În România, autoritățile s-au mișcat mai încet, iar acum au început perchezițiile.


Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM-urilor, printre oamenii din spatele pagubei Bismobil Kitchen la Cluj-EXCLUSIV

Bismobil Kitchen s-a deschis la Cluj după un parteneriat între SC Bismobil Kitchen SRL și Lorand Soares Szasz, considerat expert in cresterea accelerată a IMM-urilor. În 21 noiembrie 2022 showroom-ul s-a închis, iar tot atunci Lorand Soares Szasz a ieșit din firma care a păgubit mai mulți clujeni, care așteptau mobilele de bucătărie și nu au fost livrate nici astăzi. Szasz spune că este nevinovat, că era un investitor pasiv și că nu știa de problemele firmei. 

f43c13298b6d472aacb3d620e81dac37.jpg

7bba94431043909d29e52379120b2f1e.jpg 9bc2c0a7beaf72fc5b26ed3fb9e84a8b.jpg

Tupeu maxim! Patronul firmei Bismobil Kitchen, acuzat că a păgubit sute de români cu bucătării, spune că nu mai are niciun euro în cont

Avocatul Bogdan Blaj, de la Casa de avocatură Blaj Law, cel care reprezintă peste 100 din cei păgubiți, a spus că salută și sprijină ancheta penală declanșată de oamenii legii din România. 

Salutăm activitățile judiciare derulate recent de organele de urmărire penală în privința persoanelor implicate în schema desfășurată sub marca Bismobil Kitchen și ne bucură faptul că în această speță se exercită acte de urmărire penală în mod coordonat, de către organele de urmărire pe întreg teritoriul țării.
Actele de urmărire penală susținute ne legitimează demersurile si creează premise reale în atingerea scopului principal avut în vedere de persoanele vătămate, respectiv recuperarea prejudiciului material suferit. 
Chiar dacă volumul cercetărilor penale și al informațiilor contabile, bancare, etc. este unul extrem de ridicat, este evident că organele de urmărire penală au reacționat cu celeritate.
Ne exprimăm disponibilitatea de a sprijini orice demers în legătură cu ancheta penală, în vederea aflării adevărului, restabilirii situației de drept încălcate și recuperării prejudiciilor cauzate persoanelor vătămate pe care le reprezentăm”, a declarat Bogdan Blaj.

--------------------

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași efectuează marți, 28 martie, 42 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind  infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă.

Polițiștii efectuează percheziții în județele Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice Brașov, Galați, Vaslui, Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Ilfov și București, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Iași - Secțiile 1-6 și Poliției Orașului Hîrlău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Comentarii Facebook