Rambursarea pentru POSDRU amânată anul acesta. Ponta trimite ministrul la Bruxelles


Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să mergă la Bruxelles pentru a negocia rambursarea fondurilor POSDRU.

Ponta a declarat că rambursările pentru unele programe din fonduri europene nu vor fi plătite anul acesta de Comisia Europeană, aşa cum era estimat în mod "hiper-optimist". Acesta a cerut ministrului de resort să plece la Bruxelles pentru a discuta problema, imediat după 1 ianuarie.

La începutul şedinţei de Guvern, premierul a arătat că, dacă pentru Programul Operaţional de Mediu plăţile de la Comisia Europeană au intrat la buget anul acesta, la alte programe "nu au intrat banii europeni, aşa cum se previzionaseră într-un mod hiper-optimist", informează Mediafax.

În acest sens, Victor Ponta i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ca la începutul anului să plece la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni măsurile pe care trebuie să le ia autorităţile române.

"Domnul ministru Teodorovici, după 1 (ianuarie - n.r.) mergeţi imediat la Bruxelles să discutaţi cu comisarul Hahn şi cu comisarul Andor, să discutaţi direct ceea ce avem de făcut de la începutul anului", i-a cerut Ponta lui Teodorivici.

Comentarii Facebook