Primăria Cluj-Napoca a promis în 2012 un parking în Hașdeu. Au trecut trei ani și nu s-a făcut nimic

 

Primăria Cluj-Napoca a promis un parking în campusul Hașdeu încă din primăvara anului 2012. Trei ani mai târziu, funcționarii municipalității schimbă încă hârtii cu UBB Cluj și nimic nu s-a făcut. 

 

În Complexul Hașdeu sunt peste 5.000 de spații de cazare și mai puțin de 80 de locuri de parcare. În oricare moment al zilei, strada B. P. Hașdeu și străzile adiacente sunt sufocate de mașinile parcate neregulamentar de către cei care nu au altă variantă, deși li s-a promis foarte clar una, cu 300 de locuri. Peste câteva zile, studenții revin în cămine și fără un parking, zona va fi pur și simplu blocată.

 

S-au pierdut doi ani de zile, pentru că municipalitatea a acordat în 2013 proiectul tehnic, Planul Urbanistic de Detaliu, studiul de fezabilitate, proiectul pentru autorizația de construire, detaliile tehnice de execuție și caietul de sarcini firmei Avensa Consulting cu care nu s-a mai înțeles și de care s-a despărțit prin rezilierea contractului. Acum, în vară, contractul a fost re-licitat și acordat firmei Plot Plan. Totuși nu se știu termenele până la care acest proiect va exista fizic pe strada Păstorului nr. 67-69. Pentru a nu mai exista dubii cu privire la alte întârzieri uriașe consider că este necesară comunicarea publică a termenelor de execuție ale lucrării”, întreba în septembrie 2014 consilierul local Ioan Bîldea.

 

Studiul de fezabilitate a parking -ului este finalizat, iar la data redactării prezentei acesta se află în studiu și analiză la partenerul nostru/proprietarul tabular al terenului UBB Cluj. După ce SF (studiul de fezabilitate) se va însuși de către universitate, acesta va parcurge și etapa de aprobare în Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici. De la aprobarea indicatorilor proiectantul mai are la dispoziție strict 60 de zile pentru întocmirea proiectului tehnic, detaliilor de execuție, DTAC și caietul de sarcini.

 

Notă: Proiectul parking -ului este unul facil, având în vedere condițiile din sit”, răspundea primarul Emil Boc în 29 septembrie 2014.

 

Revenind la situația actuală, Primăria are nevoie de refacerea protocolului de asociere cu UBB Cluj pentru acest proiect. Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat că mai trebuie studiate unele hârtii și abia apoi să fie supus în discuția Consiliului de Administrație. ”La Senat nu am semnat pentru că acolo trebuie depuse documentele din timp, dar vom discuta în Consiliul de Administrație”, a declarat Ioan Aurel Pop.

 

Prima firmă care a câștigat contractul, Avensa Consulting, avea adânci rădăcini în PDL, având legături cu fiului liderului PDL Botosani, Cătălin Flutur, fost primar în Botoșani și văr cu Gheorghe Flutur.

 

În acest an, proiectul parkingului este cuprins în bugetul municipiului. Firma Plan Plot care a câștigat licitația a subcontractat lucrarea.

----------------

UPDATE

 

În baza Protocolului de asociere încheiat între Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai, nr. 309.647 din 25.09.2012, în vederea realizării Studiului Geologic şi a Studiului de Fezabilitate/Proiect Tehnic, ca o etapă premergătoare, al caror scop îl constituie fundamentarea unei decizii de asociere în baza parteneriatului public-public pentru realizarea obiectivului sus menţionat.

 

S-au parcurs următoarele etape:

1. Prin grija Primăriei s-au întocmit studiul de Fezabilitate şi Studiul Geologic şi au fost depuse la Universitate;

2. Universitatea a analizat aceste documentaţii şi a transmis obiecţiile proiectantului şi ale Primăriei;

3. Obiecţiile au fost introduse în documentaţie;

4. S-au perfectat soluţiile de organizare de şantier, în luna ianuarie 2015.

 

La această dată prevederile protocolului invocat mai sus au fost îndeplinite.

 

Continuarea proiectării pentru fazele următoare, presupune încheierea un nou protocol de asociere care să stipuleze condiţiile asocierii, participaţiunea fiecăreia dintre părţi, modul de exploatare după darea în folosinţă – drepturi şi obligaţii pentru întreţinerea clădirii.

 

În prezent proiectul de protocol de asociere între Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai, în vederea realizării investiţiei, este la Oficiul Juridic al Primăriei, urmând a fi transmis Universităţii spre analiză”, precizează conducerea UBB Cluj.

Comentarii Facebook