Boc este contrazis de directorul tehnic din Primărie: Sistemul de ticketing va funcționa din primăvară ... iunie

 

Primarul Emil Boc anunța la finele anului trecut că sistemul de ticketing din Cluj-Napoca, adică biletele cu valabilitate orară, va funcționa din ianuarie 2014.

 

În 21 noiembrie, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, primarul Emil Boc a spus că prin noul sistem de ticketing se va putea utiliza același bilet pe toate mijloacele de transport în comun, în funcție de perioada pentru care a fost achiziționat biletul (o oră, două ore, o zi, o săptămână).

 

Mergi și validezi biletul, cobori din autobuz, te poți urca înt-un troleibuz. Depinde pe ce perioadă ai luat biletul: pe o oră, pe șase ore, pe o săptămână”, a declarat Emil Boc în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE. 

 

El a explicat că, pentru o perioadă, acest sistem de ticketing va fi folosit în paralel cu sistemul actual, cu bilet.

 

Noutatea va fi că vor exista automate de unde se pot achiziționa bilete la orice oră din zi și din noapte. De asemenea, vor fi validatoare în fiecare autobuz. În străinătate toată lumea intră prin față, ca oamenii să poată să cumpere bilete chiar și de la șofer. Noi am decis să punem validatoare și în spate, astfel încât să nu se înghesuie lumea, având în vedere dimensiunea acestui oraș și prezența studenților”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

 

A trecut mai bine de jumătate din luna februarie și lucrurile nu sunt nici pe departe terminate. 

 

Directorul tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Virgil Poruțiu, declară acum că sistemul va fi funcțional în primăvară. ”Nu pot oferi nicio dată exactă pentru a nu isca discuții”, a spus acum Virgil Poruțiu, care se teme să ofere o dată exactă pentru a nu fi tras la răspundere.

 

Discuțiile despre sistemul de ticketing au fost începute în 2011 de primarul Sorin Apostu.

 

Primul automat de bilete a fost instalat într-o stație de autobuz din Cluj-Napoca în 16 aprilie 2014, fiind prezentat de Știri de Cluj. De atunci nu s-a mai făcut nimic, firma care trebuia să le pună în funcțiune motivând probleme cu alimentarea la energia electrică.

 

Cum arată primul automat de bilete din Cluj-Napoca! Sistemul de ticketing va funcționa din vară - FOTO

 

De asemenea, vor fi instalate 327 de computere de bord, care înregistrează datele de la validatoare și vor avea un sistem GPS pentru monitorizarea autobuzelor.

 

Licitația a fost câștigată de SC Ram și SC CS Vision SRL.

 

Termenul limită de implementare a acestui proiect era luna iulie 2014, dar nu a fost respectat.

Comentarii Facebook