Mihai Seplecan a pierdut o luptă. Tribunalul Cluj nu îl repune în fruntea Consiliului Județean Cluj

 

Consilierul județean PNL Cluj, Mihai Seplecan, a suferit o înfrângere la Tribunalul Cluj. 

 

Judecătorul Monica Trofin a dat câștig de cauză Prefecturii Cluj, care a atacat în contencios administrativ decizia Consiliului Județean Cluj de numire a lui Mihai Seplecan în funcția de vicepreședinte al CJ Cluj, în locul lui Ioan Oleleu (PSD).

 

Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului I.O. (Ioan Oleleu). Respinge exceptia lipsei de obiect cu privire la HCJ nr185/31.07.2014. Admite actiunea formulata de catre reclamantul Prefectul Judetului Cluj in contradictoru cu paratii Consiliul Judetean Cluj , I.O si M.S. (Mihai Seplecan). Anuleaza HCJ 169 /11.06.2014 si HCJ 178/11.06.2014 , hotarari care au fost initial obiectul dosarului nr 3574/117/2014 al Tribunalului Cluj. 

 

Anuleaza HCJ 183/31.07.2014 , HCJ 184/31.07.2014 si HCJ 185/31.07.2014 , hotarari care au facut initial obiectul dosarului 4494/117/2014 al Tribunalului Cluj, conexat ulterior la prezentul dosar. Fara cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 18.02.2015”, se arată în minuta Tribunalului Cluj.

---------------

UPDATE

 

Am avut o discuție cu domnul avocat Podaru. Așteptăm să vină motivarea instanței. După ce va veni motivarea instanței, alături de domnul avocat și de cei doi co-președinți ai PNL Cluj, Daniel Buda și Marius Nicoară, cât și de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vom lua o decizie politică.

 

Sunt două variante: ori se face recurs și așteptăm decizia de la Curtea de Apel Cluj, ori vom accepta această decizie și în acel moment hotărârile vor fi nule de drept și trebuie să tranșăm o dată pentru totdeauna ceea ce am spus eu și anume situația politică de la nivelul județului Cluj dintre PNL și UDMR. Dacă liderii PNL vor reglementa această situație în favoarea PNL, în următoarea ședință ordinară se poate revoca din nou domnul Oleleu. De acestă dată domnul prefect nemaiputând ataca în instanță decizia. Aceasta nu este neapărat o dorință de-a mea, ci trebuie să fie o decizie a partidului.

 

Eu nu sunt supărat. Respect decizia instanței. Îi doresc doamnei judecătoare Trofin multă sănătate și să îi dea Dumnezeu la familie toate cele bune. E decizia dânsei, iar eu o respect. Îmi voi face în continuare datoria de lider al consilierilor județeni, pînă la luarea unei decizii”, a declarat Mihai Seplecan. 

Comentarii Facebook