OMS AVERTIZEAZĂ - Un val nou de Omicron poate izbucni oricând în Europa de Est


Organizația Mondială a Sănătății atenționează că Europa de Est va fi lovită de un nou val al variantei Omicron a COVID-19.

OMS solicită autorităților să intensifice vaccinare și alte măsuri, deoarece aceștia susțin că în acest context toți trebuie să fie pregătiți, relatează Reuters.

OMS: Numărul de cazuri s-a dublat în multe zone ale Europei

Contaminările cu virusul COVID-19 din ultima sptămână, s-au dublat în Armenia, Georgia, RusiaUcraina și Belarus, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge. Din punctul său de vedere, vaccinarea în anumite părți ale Europei de est a fost mult mai lentă decât s-ar fi așteptat oamenii de știință, tocmai de aceea, procesul de revenie la normal este cu mult îngreunat, informază DarikNews.

Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani au efectuat o serie de vaccinuri în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria și Ucraina. Kluge a adăugat că în Bulgaria, Georgia și Macedonia de Nord, mai puțin de 40% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au primit cel puțin o doză de vaccin,  relatează Reuters și BTA, citate de Rador.

Declarația a venit într-un moment în care mai multe țări europene , inclusiv Republica Cehă și Polonia, au sugerat relaxarea măsurilor restrictive începând cu luna viitoare, în cazul în care numărul zilnic de cazuri continuă să scadă.

Cu toate acestea, OMS subliniază necesitatea măsurilor continue, adică testarea rapidă și purtarea măștilor inclusiv în aer liber. 

Citește și: Ministrul sănătații, Rafila, după decizia luată de CCR - „Masca este mai eficientă în acest moment decât vaccinul”


Comentarii Facebook