Povestea elevului român genial, care a UIMIT lumea la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală pentru copii


Un elev de 12 ani de la o școală din Bacău a câștigat Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală pentru copii Horus Dubai 2022. România a fost reprezentată de 16 copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Aritmetica mentală este o tehnică de calcul japoneză care dezvoltă creierul copiilor prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale. Pentru început, copiii calculează pe o numărătoare numită soroban sau abac, iar după o perioadă de exersare, se întâmplă ceva magic: copiii ajung să efectueze operațiuni complexe fără a mai utiliza sorobanul, ci proiectându-l la nivel mental.

Pentru a câștiga titlul de olimpic internațional la aritmetică mentală Luca Vartomolei a făcut 160 de exerciții în 10 minute. Băiatul a fost antrenat de un terapeut ocupațional și psihopedagog, notează Antena 3. 

Am văzut la Românii au talent un băiat care calcula repede. Și l-am intrebat pe Luca dacă i-ar plăcea. Fiind în pandemie, am zis să încercăm. Și am început online, după care, așa cum au permis legile, am alternat orele online cu cele fizice. Anul trecut, în iunie, a participat la prima competiție, olimpiada natională, unde a luat locul I la categoria de vârstă și modulul pe care l-a terminat. Apoi, în decembrie, a participat la o competiție online, organizată de SAMA, unde a luat argint. Acum s-a oferit oportunitatea și am reușit să mergem, cu un club din București, la Dubai, cu profesorii și copiii lor. A fost primul concurs cu participare fizică pentru Luca și s-a dovedit a fi un succes, luând cel mai mare punctaj și devenind campion”, a declarat mama băiețelului olimpic pentru Ziarul de Bacău.

Sursa foto: Facebook/ Smartykids central Bacau

Comentarii Facebook