La noi cad MIG -urile ca muștele, dar ministrul Apărării promite că vom construi drone și mini-submarine


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunță că România va produce drone și de mini-submarine. Dâncu vrea să cumpere și un scut anti-rachetă.

Am văzut intenția Germaniei, care este una foarte interesantă, privind achiziția Iron Dome. Față de scutul de la Deveselu, Iron Dome este un sistem mobil de rachete, un sistem care poate să apere o baterie 150 de kilometri pătrați. Este un scut anti-rachetă și pentru cele nedirijate. Este important că face și economie, în sensul că poate să detecteze inclusiv dacă ajunge într-o zonă populată sau într-o zonă nepopulată. Ar putea apăra flancul estic”, a explicat Vasile Dîncu.

Există o listă de achiziții destul de lungă pe care o avem în programarea din documentul strategic Armata României 2040. Asta înseamnă că avem un prag de raportare și de înzestrare în 2026, în 2032 și unul în 2040. Evident, dacă vom avea bani în plus, în primul rând vom mări procentul din acest buget de înzestrare.

Aici vom aduce și proiecte care trebuiau să înceapă în 2027 și în 2030 și le vom aduce mai aproape dacă vom reuși. (...) În acest moment, cel mai important lucru ar fi nu să cumpărăm totul din afară, ci mai de grabă să producem mai mult din ce este în România, mai ales că astăzi nu se mai produc tehnologii noi în domeniul armamentului, nu se mai produc într-o singură țară, ci într-o coproducție în foarte multe țări”, a mai spus ministrul Apărării.

România va da drumul unor unități de fabricare a armamentului în România, în circa 2 - 3 ani.

Vom avea producții de drone în România, cu siguranță, vom avea producție de mini-submarine, vom avea producții legate de armament și în zona blindatelor”, a mai precizat Vasile Dîncu.

Comentarii Facebook