Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor spre țările unde a apărut noua tulpină COVID


Comisia Europeană a propus vineri ca statele membre ale Uniunii Europene să suspende legăturile aeriene cu ţările în care a fost identificată noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului SARS-CoV-2, informează Reuters.

Recomandarea Comisiei nu este constrângătoare dat fiind că deciziile privind restricţii de călătorie sunt luate individual de guvernele celor 27 de state UE, dar ea ar permite o mai bună coordonare, a explicat Bruxellesul.

Dorim să avem instituite măsuri rapide, coordonate şi coerente pentru că vrem să evităm breşe prin care această variantă să îşi găsească drum spre Europa”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, într-un briefing de presă.

Aşadar, acesta este motivul pentru care la reuniunea de la începutul după-amiezii vom discuta cu toate statele membre despre introducerea de măsuri cât mai curând posibil”, a adăugat el.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Sursa: Agerpres

Comentarii Facebook