Joi 20 Ianuarie

OFICIAL. Luni, 29 noiembrie, este zi LIBERĂ. Bugetarii se vor bucura de minivacanța de 1 Decembrie


Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va adopta proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată zi liberă, astfel încât să fie realizată o punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Proiectul de rectificarea, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României și stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă”, a anunțat premierul.

Hotărârea vine cu o serie de prevederi pentru continuarea activității din anumite domenii

Ciucă spune însă că vor fi o serie de prevederi în legătură cu cei care nu vor beneficia de zi liberă, acolo unde este necesară continuarea activității. De asemenea, premierul le-a transmis miniștrilor să se asigure că vor putea asigura continuitatea la locul de muncă astfel încât fondurile care vor fi alocate astăzi prin rectificarea bugetară să ajungă la oameni, fiind necesare operațiuni pentru plata salariilor și pensiilor.

Două mențiuni legate de proiectul celei de a doua hotărâri și anume că pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile și unitățile cu foc continuu pentru asigurarea continuității. Ținând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca ministrul Finanțelor și ceilalți miniștri care consideră că vor avea implicații modificările la buget să își asigure continuitatea de lucru astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a spus premierul.

Acesta le-a mai spus miniștrilor să se implice în activitățile pregătitoare pentru Ziua Națională.

Fiecare dintre dvs. veți pregăti și veți fi implicați în activitățile pregătitoare și cele care urmează a se desfășura de 1 decembrie-Ziua Națională”, a mai spus Ciucă.


Comentarii Facebook