Vezi cum poti scapa de astenia de primavara!


Astenia de primavara poate fi identificata foarte usor si se manifesta prin somnolenta, starea de oboseala  permanenta si dificultatea de concetrare.

Medicii nutritionisti sustin ca totul poate fi rezolvat printr-un aport de fructe si legume care isi dau energie.

Potrivit eva.ro, prima solutie ar fi marirea consumului de vitamina C. Prof. dr. Gheorghe Mencincicopschi, specialist in nutritie, precizeaza ca cele mai bune surse de vitamina C sunt: macesele, catina (de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele), ardeii iuti, coacazele negre (de 4 ori mai multa vitamina C decat portocalele), urzica, patrunjelul (are de 4 ori mai multa vitamina C decat citricele), rosiile, kiwi (mai bogat in vitamina C decat portocalele) si varza de Bruxelles.

Un alt mod prin care poti scapa de astenie este miscarea in aer liber. Daca ai timpul necesar incepe-ti dimineata cu o plimbare sau o alergare usoara in parc.

Fructele proaspete si de sezon, legumele cat mai variate si verdeturi (patrunjel, marar, spanac, salata verde, ceapa verde, rucola, urzici, stevie, leurda) nu trebuie sa lipseasca din dieta ta.

In plus, alimente bogate in magneziu si fier sunt si ele indicate. Medicii nutritionisti recomanda sfecla, spanac fiert, naut fiert, caise uscate, fasole alba si rosie fiarta, porumb fiert, broccoli, papadie cruda, cartofi copti, nuci, seminte de floarea-soarelui, migdale, smochine uscate, curmale uscate, prune uscate, banane. Absorbtia fierului este stimulata de vitamina C.

In privinta bauturilor, recomandat este ceaiul verde.

Comentarii Facebook