Sibiul și NU Clujul a fost inclus de CNN în topul oraşelor de vis necunoscute din Europa de Est

 

CNN a realizat un top al orașelor de vis din Europa de Est, care sunt necunoscute pentru turiști

 

Poznan, Polonia

 

Poznan este unul dintre cele mai frumoase orase din Polonia, fiind zgomotos, revigorant si un reprezentant de seama al bucatariei poloneze de exceptie, se arata in clasamentul intocmit de CNN, citat de realitatea.net.

 

Pe langa pietele minunate, strazile pietruite si tramvaiele din Centrul Vechi, aici veti gasi o sumedenie de restaurante. Servesc toate felurile posibile de mancare, transformandu-va calatoria intr-o adevarata experienta culinara.

 

Odessa, Ucraina

 

Capitala a petrecerilor fostei Uniuni Sovietice, orasul-port de la malul Marii Negre este pe cat de putin cunoscut turistilor vestici, pe atat de surprinzator. Aici, localnicii si vizitatorii obisnuiesc sa se adune pe Treptele Potemkin sau sa se bucure de soare pe plaja Lanzheron. Pentru cei mai petrecareti, Odessa este plina de cluburi, care pot fi gasite in special in zona strazii Yekaterininskaya.

 

Sibiu, Romania

 

Despre acest loc se spune ca este "Praga fara turisti", jurnalistii straini fiind impresionati atat de frumusetile Sibiului, cat si de amabilitatea localnicilor, care lipseste, sustin acestia, in alte locuri din tara noastra.

 

Orasul din Transilvania are piete spatioase, are cea mai frumoasa galerie de arta din Romania, Muzeul Brukenthal, dar si biserici saxone restaurate de o frumusete rara. Seara, orasul prinde si mai multa viata. Jurnalistii CNN recomanda restaurantul traditional Vechi, unde au ramas placut surprinsi de sarmalute si de ciorba de burta. Barurile prietenoase din Piata Mare au primit, de asemenea, o bila alba.

 

Karlovy Vary, Cehia

 

Bulevardele de pe marginea raului si conacele de epoca ale acestui elegant oras balnear au fost admirate de-a lungul vremii de vizitatori de seama precum Beethoven, Wagner sau Goethe. Chiar si James Bond a ajuns aici cand a filmat cateva scene pentru filmul Casino Royale. Elitele perioadei sovietice obisnuiau sa vina aici la tratamente, iar, in prezent, mii de turisti rusi sosesc in Karlovy Vary in fiecare vara, orasul fiind plin de bai vindecatoare si de fantani superbe.

Comentarii Facebook