Efectele benefice ale legumelor şi fructelor. De ce să le consumi


Potrivit cercetătorilor, un coonsum regulat de legume şi fructe generează un comportament mult mai optimist pentru persoanele care le consumă zilnic.

Cercetătorii au descoperit că un consum ridicat de legume şi fructe duce la secreţia unui nivel ridicat d substanţe bogate în caroten, şi o substanţă compusă a acestuai, beta-caroten, pigment găsit în fructe precum portocalele, în legumele verzi şi cele cu multe frunze.     

"Persoanele care sunt în general optimiste au în sânge niveluri ridicate de caroten şi beta-caroten. Acesta este un prim studiu care demonstrează că între optimism şi sănătate există o relaţie strânsă", susţine Julia Boehm din cadrul Universităţii Harvard, divizia de Sănătate Publică, potrivit realitatea.net.

Studii efectuate în trecut au demonstrat că substanţele antioxidante pot duce la aporturi benefice de circulaţie a sângelui şi ajută la protejarea celulelor din organism şi asigură protecţia împotriva bolilor,  iar una dintre teoriile cercetătorilor susţine că antioxidanţii ar avea un efect de destresare asupra consumatorilor lor

Studiul a analizat concentraţii de mostre de sânge care aveau substanţe antioxidante, inclusiv caroten şi beta-caroten, dar şi vitamina E, de la aproape 1.000 de persoane din Statele Unite ale Americii, atât bărbaţi cât şi femei cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani. Aceştia au avut de completat un chestionar  în care erau nevoiţi să vorbească despre stilul de viaţă pe care îl au. Totodată, aceste chestionare au analizat şi nivelul de optimism pentru fiecare persoană în parte.

Oamenii de ştiinţă a descoperit că persoanele evaluate, care aveau mai mult caroten în sânge, erau cu 13 procente mai optimiste decât ceilalţi subiecţi, explicân că, după părerea lor, comsumul ridicat de legume şi fructe ar putea fi explicaţia pentru nivelul mai ridicat de optimism.

De asemenea, cercetătorii au adăugat că o relaţie între optimism şi nivelurile de caroten din organism poate fi parţial explicată prin faptul că acele persoane optimiste au în general obiceiuri mai sănătoase, precum consumul regulat de fructe şi legume, dar şi evitarea fumatului.

Comentarii Facebook