Cele mai dese 5 întrebări medicale jenante. Vezi aici şi răspunsul


Există anumite probleme medicale pentru care te simiţi jenat să întrebi medicul, dar ar trebui să-şi faci curaj să ceri sfaturi.

Sunt probleme pe care le putem întâlni fiecare dintre noi dar, pentru că le considerăm prea jenante, nu cerem sfatul nimănui.

Iată câteva exemple, potrivit sfatulparintilor.ro.

1. Îmi miros picioarele îngrozitor şi mi-e teamă că cei din jur ar putea simţi asta. Ce pot să fac în acest sens?

Trebuie să înţelegi că picioarele au cele mai multe glande sudoripare, cu excepţia palmelor. Alege pantofi de foarte bună calitate, realizaţi neapărat din materiale naturale: bumbac sau piele. Schimbă pantofii în fiecare zi, ca să poţi aerisi încălţămintea. Spală-te zilnic pe picioare şi măcar o dată pe săptămână cu un amestec alcătuit din o parte oţet, trei părţi apă. Atenţie la ciupercile unghiilor, care pot da un miros neplăcut. Tratează-le corespunzător.

2. Transpir atât de mult, încât nu  port îmbrăcăminte din mătase sau de culoare deschisă, de teamă să nu se observe prea mult. Ce să fac?

Ce deodorant foloseăti? Ai mai degrabă, nevoie de un antiperspirant; acesta blochează porii, astfel încât diminuează transpiraţia pe care aceştia o emană. Dacă tot nu dă rezultate, discută cu un medic despre această problemă, poate îţi prescrie o reţeta care să dea rezultate. Dacă nici aşa nu merge, ia în considerare botoxul. Se pare că face minuni şi scapi de problemă. Acelaşi timp de injecţii pentru riduri se aplică şi la subraţ, deci te poţi aştepta la un oarecare disconfort.

3. Câteodată, când fac efort fizic prea mare sau râd cu poftă, fac puţin pipi. Cum aş putea să combat acest lucru?

Te anunţăm că nu eşti singura aflată în această situaţie. Ce ai tu se numeşte incontinenţă urinară şi înseamnă, practic, o slăbirea a muşchilor zonei respective. Poţi încerca exerciţii Kegel care dau rezultate în timp – minimum 30 de exerciţii pe zi. Hidratează-te corespunzător şi antrenează-ţi muşchii zonei. Dacă problema e mai serioasă de atât, mergi la medic şi găsiţi împreună metoda cea mai bună pentru tine.

4. Toată viaţa mea am avut pe braţe, în partea superioară, piele de găină şi mici puncte roşii. Ce pot face să scap de această problemă?

În primul rând, poţi începe prin a „mulţumi” părinţilor tăi pentru acest aspect al bratelor. Vorbim de o problemă ereditară, keratosis pilaris, care se moşteneşte. Nu are alte urmări, dar nici nu există o cale de a îndepărta acest aspect neplăcut care te deranjează. Poţi consulta un medic dermatolog, care îţi poate da câteva sfaturi: un gomaj eficient, loţiuni şi creme emoliente şi cam atât.

5. De câte ori sunt stresat(ă) îmi apare pe buze un herpes, care ulterior se transformă într-o coajă urâtă şi neplăcută. Ce pot face să împiedic asta?

Când duci prea mult, herpesul este un fel al propriului corp de a spune că nu mai face faţă. Virusul oricum există în corpul tău şi probabil că l-ai luat cândva când nici nu ţi-ai dat seama, iar el se activează din când în când, mai ales atunci cand prinde teren prielnic, cu multă oboseală şi stres. E bine să nu te expui la soare în perioada respectivă. Există mai multe remedii la farmacie care grăbesc vindecarea herpesului şi te poţi interesa uşor, care sunt acestea şi care funcţionează cel mai bine în cazul tău. În plus, încearcă să scapi de stres şi să te odihneşti mai mult.


Comentarii Facebook