Diferenţa de vârstă ideală pentru o căsnicie de succes

 

Diferența de vârstă dintre parteneri poate duce la mari probleme în cuplu, susțin specialiștii.

 

Un studiu al Universităţii Emory din Atlanta arată că diferenţa de vârstă dintr-un cuplu poate face sau desface un mariaj.

 

S-a evaluat un eşantion de peste 3.000 de cupluri, iar oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că o diferenţă de vârstă mare între parteneri accentuează conflictele, în timp ce nici o diferenţă mică de vârstă nu garantează soliditatea căsniciei.

 

O diferenţă de cinci ani între cei doi parteneri înseamnă că ai cu 18% mai multe şanse să divorţezi decât un cuplu de aceeaşi vârstă, în timp ce o diferenţă de 10 ani creşte riscul de divorţ cu 39%. Dacă între tine şi soţul tău sunt 20 de ani diferenţă, riscul de divorţ este de 95%.

 

Viaţa sexuală este afectată. Femeile de vârstă mijlocie simt o dorinţă tot mai mare, în timp ce bărbaţii care trec de 40 de ani încep să aibă un libido tot mai scăzut.

 

Durata tot mai mare de timp petrecut împreună poate creşte şansele unui mariaj reuşit.

 

Cuplurile care reuşesc să locuiască împreună mai mult de doi ani, au cu 43% mai puţine şanse să divorţeze la un moment dat. Dacă un cuplu reuşeşte să împartă bune şi rele în aceeaşi casă timp de peste 10 ani, riscul de divorţ scade cu 94%, scrie unica.ro.

Comentarii Facebook