De unde își fac rost șmecherii PLĂCUŢE speciale. Ce explicații are Poliţia Rutieră

 

Plăcuțele de înmatriculare speciale au apărut pe mașinile multor șmecheri din România. Acestea au fonturi diferite, spații între litere și alte semne speciale.  

 

Direcţia de Înmatriculare a Vehiculelor susține că nu are nicio legătură cu aceste numere de ”șmecheri”. Acestea sunt eliberate numai şoferilor ”descurcăreți”, care au cunoştinţe în Poliţie, confom rtv.net, care citează unele surse din Poliţie.

 

"RTV.NET: Bună ziua. Cum fac şi eu să obţin o plăcuţă cu numere distanţate?

 

Funcţionar: La noi sunt stas. Nu există aşa ceva.

 

RTV.NET: Păi au prieteni de-ai mei, am văzut peste tot.

 

Funcţionar: Noi eliberăm plăcuţe stas.

 

RTV.NET: Am văzut numai aici în curte vreo cinci maşini cu numere distanţate. Sunt legale?

 

Funcţionar: Normal nu sunt legale. Dacă te prind îţi iau talonul”.

 

Poliția Rutieră afirmă că aceste numere sunt eliberate de o singură instituție, Direcţiei de Înmatriculare a Vehiculelor.

 

Întrebaţi-i pe cei de la Permise de conducere şi Înmatriculare pentru că ei le eliberează, nu Poliţia Rutieră. Dacă dumneavoastră faceţi o ciorbă şi ciorba nu e bună, e de vină cel care o mănâncă? Este vorba despre faptul că plăcuţele acestea nu se fac undeva la colţ de stradă. Ele trebuie să aibă anumite dimensiuni, un anumit gen de tablă. Ei v-au dat o pistă falsă pentru că şi-au imaginat că nu ştiţi toată tehnologia. Aceste plăcuţe nu se fac la ateliere de vulcanizare sau de reparat. Problema este la ei în curte. Poliţia Rutieră aplică amenzi acolo unde numerele sunt neconforme cu standardul. Nu există "Hai să mă duc undeva să-mi fac şi eu un număr de înmatriculare". Aceste plăcuţe sunt eliberate de o singură instituţie care se numeşte Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Altfel toată lumea ar face numere false. Ei v-au dat un pont ca să vă bage în ceaţă, să scape de dumneavoastră”, a explicat Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere Bucureşti, conform rtv.net.

Comentarii Facebook