De ce minerale ai nevoie pentru a fi sănătos? Vezi ce spun experții


Potrivit experților în nutriție, majoritatea problemelor de sănătate pot fi puse pe seama anumitor deficiențe minerale. Spre exemplu, deficiența de magneziu poate crea o stare de letargie și poate compromite imunitatea, iar lipsa de calciu crește riscul de afecțiuni ale oaselos, făcându-le mult mai susceptibile la fracturi.


Iată care sunt mineralele esențiale pentru a te menține sănătos:

1.Fier:

Avem nevoie de fier pentru a transporta oxigenul din sange in intregul organism. Fara suficient fier ne putem simti letargici si fara energie si vom avea probleme in a ne folosi capacitatile mentale la posibilitatile maxime. Ultimele cercetari releva faptul ca fierul ajuta si la trecerea peste depresia de dupa nastere si ajuta mamele sa se ataseze mai bine de nou nascuti si viceversa.

Ce punem pe masa: stridii, carne de vita, pui si cereale.

2.Potasiu:

Potasiul ajuta la reglarea presiunii sangelui, incetinind efectele de crestere ale tensiunii cauzate de sodiu. Pentru ca potasiul se gaseste in primul rand in fructe si legume, este important sa includem aceste alimente in dieta zilnica. Deci, daca dorim (si nu cred ca poate spune cineva ca nu isi doreste asa ceva) sa minimalizam sansele de a dezvolta afectiuni ale inimii cauzate de hipertensiune arteriala este important sa consumam cat mai mult potasiu.

Ce punem pe masa: banane, cartofi copti, tomate, stafide si anghinare.

3.Calciu:

E adevarat, calciul ajuta la fortificarea oaselor si mentinerea sanatatii acestora dar, in acelasi timp, acest element ajuta si la prevenirea sindromului premenstrual. Bonus: la fel ca potasiul, calciul ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Ce punem pe masa: lapte (si alte produse lactate), spanac, fasole.

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook