Topul alimentelor care te ajută să faci față zilelor toride



În zilele toride de vară majoritatea oamenilor se duc la terase și consnumă cocktail-uri reci sau bere pentru a se răcori, însă specialiștii în nutriție nu le indică deloc.

Iată ce alimente trebuie să consumi pentru a te răcori în zilele de vară:

1. Salate

Hidratarea e cheia pentru a te răcori. Când soarele arzător te face să transpiri e ușor să te dezhidratezi, lăsându-te obosit. Salata este formată din 95% apă așa că te menține hidratat. Adaugă și niște castraveți, care sunt formați din 96% apă, și ai masa perfectă de vară.

2. Pepenele roșu

Nu numai că este un aliment reprezentativ al verii, acesta e format în proporție de 90% din apă. ”Pulpa acestuia conține vitaminele C și A, dar și antioxidantul Lycopen, care te protejează de soare”, spune dietetticianul Tanya Zuckerbot, creatorul dietei F-Factor.

3. Ardeiul iute

În mod ironic, mâncarea picantă este perfectă pentru a învinge căldura. Mancarea care te face să transpiri, care este felul naturii de a ne răci corpul, te ajută să poți sta în soare”, mai spune Tanya Zuckerbot.

4. Menta

Menta proaspătă poate fi crescută în grădină și te va răcori instant. Are zero calorii și îți va împrospăta imediat orice băutură sau gustare.

5. Cocktail-urile non-alcoolice

Săriți peste margarita și mojito. Un cocktiail rece pare a fi exact ce-ți trebuie într-o zi toridă, însă prea mult alcool poate cauza corpul să piardă apă”, spune nutriționistul și purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, Karen Ansal.

Dacă apa vi se pare banală, puteți încerca să vă răcoriți cu un cocktail non-alcoolic



Sursa: Business Insider

Comentarii Facebook