Cum să te răcorești vara fără aer condiționat


Deși am avut parte de o perioadă ploioasă, zilele caniculare vor apărea cât de curând, iar temperaturile extrem de ridicate ne supun organismul la multe pericole, precum deshidratarea, transpiraţia abundentă şi senzaţii de leşin.

Mai jos am vă prezentăm o listă cu o serie de idei care să ajute să vă protejaţi de caniculă, chiar şi atunci când nu aveţi aer condiţionat.

1. Folosiţi congelatorul

Nu uitaţi că nu numai apa poate fi îngheţată în congelator. Pe lângă faptul că puteţi pune frunze de mentă sau feliuţe mici de lămâie în tava pentru făcut gheaţă înainte de a turna apa, aţi putea să congelaţi direct fructe precum struguri, ananas etc pentru a vă asigura o gustare răcoroasă şi sănătoasă. De asemenea, tot în congelator puteţi lăsa pentru câteva minute un prosopel pe care să îl utilizaţi înainte de culcare.

2. Luaţi o pauză de la gătit

Cuptorul sau plita pentru gătit încălzesc casa. De aceea poate că ar trebui ca în zilele călduroase să optaţi pentru „răcituri” şi să lăsaţi gătitul pentru atunci când se va mai răcori un pic.

3. Creaţi-vă propriul are condiţionat

Pentru acest lucru aveţi nevoie de un ventilator, un bol, apă rece şi gheaţă. Puneţi apa şi gheaţa într-un bol pe care să îl aşezaţi în faţa ventilatorului. Astfel, ventilatorul va împinge tot aerul rece în încăpere.

4. Mergeţi să vedeţi un film

Dacă nu sunteţi la serviciu, acolo unde probabil că există aer condiţionat, atunci sigur ar fi bine ca ora prânzului să vă prindă într-o sală de cinema. În acest fel nu numai că vă veţi feri de razele arzătoare ale soarelui, dar vă veţi şi răcori, având în vedere că sălile de cinema sunt dotat cu aer condiţionat.

CItește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook