CNA interzice reclamele pentru margarina Rama de la difuzare pe posturile TV

 

Două spoturi publicitare pentru margarina Rama au fost interzise de CNA și nu mai pot fi difuzate la televizor. Spoturile din cadrul campaniei ”Campioni la micul dejun” încalcă legislaţia audiovizualului.

 

Campania se adresează copiilor din clasele I-IV și este promovată de Nadia Comăneci.

 

În aceste spoturi, Rama şi Nadia Comăneci ”promovează importanţa micului dejun şi a unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate”. CNA consideră că aceste reclame încurajează copiii să mănânce margarină, care nu este un produs sănătos atunci când este consumat în cantităţi mari.

 

A mai fost încălcat articolul 120, alineatele 2 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia ”Nu se vor atribui alimentelor proprietăţi pe care acestea nu le posedă. În publicitatea pentru alimente adresată minorilor este interzisă folosirea celebrităţilor, personalităţilor sau medicilor. Publicitatea la alimente adresată minorilor este definită în conformitate cu codul de autoreglementare al Consiliului Român pentru Publicitate, depozitar al Codului etic pentru publicitatea adresată copiilor referitoare la produse alimentare”.

 

Membrii CNA au aplicat și o amendă 10.000 de lei Antena 1 pentru că în emisiunea ”Neatza cu Răzvan şi Dani” din 21 iunie a fost făcută promovare la margarina Rama, prezentându-se "beneficiile sandvişului cu grăsimi sănătoase sau cu margarină tartinabilă" care conţine Omega 3 şi Omega 6, scrie Mediafax.

 

CNA a interzis şi în martie 2010, de la difuzarea pe posturile TV, trei spoturi publicitare pentru Rama, din cauză că în respectivele clipuri nu era precizată cantitatea maximă de 20 de grame de margarină recomandată zilnic pentru consum.

Comentarii Facebook