Luni 27 Ianuarie

Cum decurge o zi din viața Papei Fracisc. Vezi cum își ocupă ziua Suveranul Pontif VIDEO


Papa Francisc a devenit, într-un timp destul de scurt, unul dintre cei mai respectați și îndrăgiți lideri religioși, însă puțini știu cu ce își ocupă acesta zilele.


Papa Francisc a dezvăluit cum se adaptează vieţii zilnice de la Vatican, dar şi popularităţii la nivel mondial, în timpul întoarcerii din tr-o vizită pe care a efectuat-o în Coreea de Sud.

Referindu-se la popularitatea evidentă în timpul vizitei, suveranul pontif în vârstă de 77 de ani, le-a făcut reporterilor o declaraţie emoţionantă: “Privesc acest lucru ca pe un act de generozitate al oamenilor Domnului. Încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greşelile mele şi nu vreau să devin mândru. Pentru că ştiu că nu va dura mult. În doi – trei ani voi fi în Casa Tatălui”, potrivit Mediafax.

Suveranul Pontif a adăugat că acum se abordează “mai natural” popularitatea, deşi la început îl “speria puţin”, relatează The Telegraph. Fără să vorbească în mod direct despre starea sa de sănătate, el a recunoscut că are unele “nevroze” care necesită tratament.

Papa Francisc a recunoscut că nu părăseşte prea des Vaticanul, aceasta fiind una din cauzele nevrozelor sale.

Una din aceste nevroze este produsă de faptul că stau prea mult în casă”, susţine papa, amintindu-şi că ultima vacanţă petrecută în afara Argentinei natale a fost în 1975, alături de comunitatea iezuită.

El recunoaște că mai ia și pauze totuși, precizând că îi place să citească și să asculte muzică.

"Iau şi pauze, totuşi. Dar o fac în propriul meu habitat schimbându-mi rutina zilnică: dorm mai mult, citesc ce îmi place, ascult muzică şi mă rog mai mult, iar asta mă ajută să mă relaxez. În iulie şi, parţial, în august exact asta am făcut”.


Comentarii Facebook