MAI are o Secție de asistenta religioasă din Ministerul de Interne. Preoții fac rapoarte Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

 

Sectia de asistenta religioasa din cadrul Ministerului Afacerilor Interne trebuie să raporteze anual Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ”activitatea desfasurata in domeniul asistentei/educatiei moral-religioase crestin-ortodoxe”.

 

Este vorba despre un ordin al vicepremierului si ministrului de Interne, Gabriel Oprea, care a fost publicat in Monitorul Oficial.

 

Raportarea Sectiei de asistenta religioasa din cadrul Ministerului Afacerilor Interne catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a fost introdusa prin Ordinul nr. 148 din 2 octombrie 2014 al viceprim-ministrului si ministrului afacerilor interne Gabriel Oprea. Ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Directiei Informare si relatii publice a fost publicat in Monitorul Oficial vineri, 24 octombrie, cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale 2014. 

 

Ordinul prevede ca Directia Informare si relatii publice ”este unitate a aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne (...), fiind specializata in conceperea, organizarea, conducerea, coordonarea si controlul activitatilor de informare si relatii publice, transparenta decizionala, realizare a publicatiilor, filmelor si materialelor audiovizuale cu privire la domeniul specific, precum si in monitorizarea si analizarea permanenta a efectelor mediatice produse de misiunile si actiunile intreprinse de personalul M.A.I., cu scopul de a asigura o reflectare obiectiva in spatiul public a activitatii M.A.I.”, scrie hotnews.ro.

 

Obligațiile Sectiei de asistenta religioasa sunt să efectueze controale tematice privind modul de aplicare a prevederilor instructiunilor specifice, pe linia asistentei/educatiei moral-religioase, in structurile M.A.I., urmarind organizarea si desfasurarea acestor activitati, asigurarea protectiei spirituale a personalului, respectarea drepturilor si libertatilor de constiinta ale persoanei, acordand indrumare si sprijin de specialitate; să facă informari anuale privind activitatea desfasurata in domeniul asistentei/educatiei moral-religioase crestin-ortodoxe, care sunt aduse la cunostinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane; (articolul 22 - i).

Comentarii Facebook