Ce fructe trebuie să consumi pentru a slăbi


Anumite fructe pot conține mai multe calorii decât majoritatea mâncărurilor mult mai puțin sănătoase, însă avantajul acestora este cantitatea scăzută de grăsimi și complexul de vitamine benefice organismului.

Specialiștii recomandă consumul fructelor proaspete în timpul dietelor, pentru a facilita procesul de ardere a grăsimilor, scăpând astfel de kilogramele n plus.

Iată care sunt cele mai benefice fructe ce te ajută să slăbești:

Grapefruit

Numeroase cercetări au confirmat efectele acestui fruct pentru o cură de slăbire fără restricții majore. Ingredientele din grapefruit reduc nivelul insulinei, obligând astfel corpul să transforme caloriile în energie pe care o consumă și nu o stochează în depozitele adipoase. Jumătate de grapferuit are numai 36 de calorii și nu include deloc grăsimi. Consumă acest fruct înainte de mese pentru a-i folosi la maxim potențialul.

Pere

Cu până la 6 grame de fibre într-un singur fruct de mărime medie, perele sunt printre cele mai sățioase fructe și ajută organismul să uite de pofta de mâncare. Pectina din pere este responsabilă pentru stabilizarea glicemiei, lucru ce te poate face să renunți definitiv la gustările dintre mese.

Struguri

Cea mai dulce și mai savuroasă opțiune, strugurii conțin mai multe calorii ca alte fructe și mult mai puține fibre, dar sunt un diuretic și laxativ natural. Conținutul ridicat de antioxidanți și vitamine A și K este benefic pentru întregul organism.

Mere

Situate pe locul 2 în topul fructelor bogate în fibre, merele conțin până la 15% din necesarul zilnic de fibre.
Un fruct de mărime medie are aproximativ 81 calorii și este ușor de transportat și păstrat pentru a fi mâncat chiar atunci când foamea te împinge la alegeri mai puțin sănătoase.

Citește mai multe pe Eva.ro

Comentarii Facebook