Carnea de cal, nocivă sau benefică? Vezi răspunsul cercetătorilor


După ce în ultimul timp au fost descoperite pe piață milioane de kilograme de carne de cal și aruncate la gunoi, oamenii de știință au anunțat că de fapt acest aliment de care toți oamenii se feresc, ar putea fi chiar benefic pentru organism.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă săptămânal câteva porţii de carne de cal beneficiază de un nivel al colesterolului mai scăzut şi de un nivel mai mare al fierului în sânge. Carnea de cal este bogată în fier, subliniază oamenii de ştiinţă, care afirmă că o porţie de 150 de grame conţine jumătate din cantitatea zilnică recomandată. De asemenea, carnea de cal este săracă în grăsimi saturate, ce sunt asociate unui nivel ridicat al colesterolului.

Mai mult, studiul afirmă că acest tip de carne prezintă câteva beneficii pentru sănătate ce erau până acum asociate cărnii de peşte. De asemenea, carnea de cal are cu 40% mai puţine calorii şi mai multe proteine decât alte tipuri de carne.

În acest studiu, bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani au consumat săptămânal două porţii de carne de cal a câte 175 de grame, efectuând acest experiment timp de trei luni. Cercetătorii au colectat mostre de sânge de la bărbaţi la începutul testului, la 45 de zile şi la 90 de zile de la începerea sa. Rezultatele au arătat că prin consumul de carne de cal, voluntarii şi-au redus în mod semnificativ nivelul de colesterol din sânge şi mai ales nivelul de colesterol „rău”. Colesterolul a scăzut cu 6%, iar colesterolul „rău” cu 9,1%.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook