Ce trebuie să mănânci pentru a fi sătul toata ziua


Nenumărate studii arată că un consum ridicat de proteine ajută la atingerea senzației de sațietate. În plus, numărul mare de proteine consumate atunci când suntem sătui ne ajută să nu mai simțim nevoia de a gusta nimic, ceea ce reprezintă un lucru foarte util, mai ale s pentru cei care nu se pot abține de la mâncare.

Aruncând o privire asupra multitudinii de produse bogate în proteine, suntem tentaţi să credem că avem un aport suficient. Potrivit datelor adunate în urma studiului National Health and Nutrition Examination, se pare că un american obţine cu aproximativ 16% din calorii din proteine, ceea ce însemnă aproximativ 70-120 de grame, cu multe peste recomandarea de 0,8 grame pe kilogram. Iar acest fenomen începe să ia amploare şi la noi, potrivit Bussines Insider, citat de Descoperă.ro.

Deși unele persoane susțin că recomandarea nu este corectă, doctorul Yoni Freedhoff este de părere că nu trebuie să ne facem griji de cantitatea potrivită de proteine ci de sursa din care acestea provin.

Pentru a atinge sațietatea, trebuie ca proteina să fie bine distribuită, ceea ce înseamnă că trebuie să fie inclusă la fiecare masă, chiar și la gustări.

Comentarii Facebook