Nava lui Basescu a fost gasita! Biruinta este folosita pe post de rafinarie plutitoare


Nava Biruinta, pe care a fost comandat Traian Basescu, nu este pierduta asa cum s-a crezut, ci a fost vanduta si este in proprietatea unei companii de rafinare a produselor petroliere.

Nava se numeste acum Armada Perdana si firma Agip, care o detine, a investit in ea 300 de milioane de dolari. Potrivit adevarul.ro, nava-amiral a flotei romanesti, si care a fost comandata de Basescu, a fost transformata in rafinarie plutitoare.

"Durata medie de viata a unei nave este de 25 de ani, iar Histria Crown - cum botezasem noi nava - era deja batrana si nu mai putea fi exploatata. Acum este operata de una dintre primele zece societati din lume care se ocupa de rafinarea si prelucrarea produselor petroliere si de petrochimie - compania petroliera AGIP, care face parte din grupul ENI din Italia. Firma are concesionate campuri petroliere din vestul Africii si a luat nava pe un contract de 10 ani", a spus magnatul Gheorghe Bosanceanu, directorul Santierului Naval Constanta.

Pentru ca nu a mai putut sa navigheze, nava a fost transformata in rafinarie, printr-o investitie de 300 de milioane de dolari facuta de cea mai mare companie de profil din Malaysia, Bumi Armada.

Din septembrie 2009, nava este ancorata in vestul Africii, de-a lungul coastei Nigeriei, la Oyofield, dar poate fi mutata oricand pentru a deservi alte campuri petroliere.

Potrivit adevarul.ro, flota Romaniei a avut patru petroliere construite in tara: Independenta, Biruinta, Unirea si Libertatea. Independenta si  Unirea s-au scufundat, iar Libertatea a fost casata in 2005.

Biruinta este singura care a scapat, nava fiind celebra pentru ca in perioada 1984 - 1987 a fost comandata de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Comentarii Facebook