Avocat: În Costa Rica, medicul i-a prescris Elenei Udrea odihnă absolută

 

Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a spus că medicul i-a prescris clientei sale odihnă totală în perioada sarcinii.

 

Clienta mea, Elena Udrea, este în Costa Rica. La 26 februarie 2018 aţi pus în vedere să arăt că e în imposibilitate să se prezinte. Sunt în posesia a trei înscrisuri. Sunt documente în original. Primul din 22 februarie, care prezintă tabloul medical. Două zile mai târziu, vă rog să observaţi o modificare scrisă de medicul din Costa Rica, care face parte din Colegiul Medicilor. Şi al treilea încris este din 13 martie, cel prin care medicul dispune odihnă absolută. Există perioada definită de medic pentru repaos din data de 13 martie, una de 22 de zile”, a explicat instanţei supreme avocatul Alexandru Chiciu.

 

Cel de-al doilea avocat al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a solicitat ca cele trei înscrisuri să fie depuse la dosar, dar să nu fie făcute publice.

 

Apărătorii fostului ministru al Turismului au mai solicitat amânarea cauzei de marţi în care au fost audiaţi Sorin Munteanu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului şi Dan Zătreanu, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, implicaţi în dosarul "Gala Bute", motivând că Elena Udrea vrea să participe personal la audieri şi să pună întrebări martorilor, deoarece sunt "martori unici", scrie Mediafax.

 

Completul de judecată a respins solicitarea avocaţilor Elenei Udrea, susţinând că "din înscrisurile medicale rezultă lipsa de previzibilitate de participare la proces".

 

Pe de altă parte, instanţa supremă a dat curs cererii ca documentele medicale depuse la dosar să nu fie făcute publice.

 

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte, dar a atacat sentința. 

 

Magistraţii au mai dispus ca Elena Udrea să plătească suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Naţională pentru Turism şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

 

După această sentință Elena Udrea s-a dus în Costa Rica și nu a mai participat la înfățișări. 

Comentarii Facebook