Ai devenit mămică recent? Vezi care sunt șansele de a intra în depresie

Faptul că unele femei intră în depresie după ce nasc este deja binecunoscut, însă, nimeni nu știa până acum cât de mare este numărul femeilor care se confruntă cu această problemă.

Un studiu recent demonstrează că 1 din 7 femei suferă de depresie postpartum. Mai exact, cercetătorii au constatat că din numărul total de femei monitorizate de-a lungul unui an după naştere, 20% sufereau de depresie. Ca urmare a acestor rezultate, studiul sugerează ca toate femeile însărcinate şi viitoarele mame să fie testate pentru diagnosticarea depresiei.

La studiu au luat parte 10.000 de femei care au născut la un spital din Pittsburgh şi care au fost dispuse să răspundă la un interviu telefonic după ce au devenit mame.

Le-am întrebat dacă au putut râde şi dacă identifică partea amuzantă a lucrurilor”, a declarat psihiatra Dorothy Sit. De asemenea ea a mai adăugat şi că mamele au fost întrebat cu privire la „capacitatea de a aştepta unele lucruri cu plăcere, dacă se învinuiau atunci când ceva nu mergea bine, dacă erau anxioase şi îngrijorate fără motiv şi dacă se speriau şi se panicau din orice nimic”.

Rezultatele au arătat că 14% dintre femei aveau un risc crescut de apariţie a depresiei postpartum. Mai mult, după ce specialiştii au efectuat vizite la domiciliile mamelor au constatat că simptomele erau chiar mai serioase decât rezultase din interviurile telefonice.

CItește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook