Combinația de băuturi care previne atacurile cerebrale


Dacă ai dilema zilnică de a alege între cafea sau ceai, oamenii de știință sugereaza că cea mai bună variantă este să le bei e amandouă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care beau zilnic o ceaşcă de cafea prezintă un risc cu 20% mai scăzut de a suferi un atac cerebral în comparaţie cu persoanele care evită această băutură.

De asemenea, cei ce beau cel puţin patru ceşti de ceai verde pe zi beneficiază la rândul lor de o reducere similară a riscului de a suferi un atac cerebral.

Cercetătorii consideră că aceste băuturi acţionează în mod diferit pentru a proteja consumatorii de atacuri cerebrale, astfel că persoanele care beau în mod regulat şi cafea, şi ceai verde vor beneficia de cea mai mare reducere a riscului.

Pentru acest studiu oamenii de ştiinţă au analizat obiceiurile de consum a aproximativ 84.000 de adulţi japonezi de-a lungul unei perioade de 13 ani.

Este vorba despre primul studiu pe scară largă ce analizează efectele combinate ale ceaiului verde şi ale cafelei asupra riscului de accident vascular cerebral”, a explicat principalul autor al cercetării, doctorul Yoshihiro Kokubo de la Centrul Naţional Cerebral şi Cardiovascular din Japonia.

Adăugând o porţie zilnică de ceai verde în dietă veţi efectua o schimbare pozitivă ce va reduce riscul de a suferi un atac cerebral”, a adăugat cercetătorul.

Cercetarea publicată în jurnalul ştiinţific Stroke arată că pe măsură ce cantităţile de cafea şi de ceai verde consumate sunt mai mari, cu atât riscul este mai redus.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook