7 sfaturi pentru o viață mai sănătoasă


Micile schimbări ale obiceiurilor din viața de zi cu zi pot aduce multe beneficii stării tale de sănătate.

Iată ce obiceiuri propune să adopți celebrul Dr. Oz:

1. Consumă carne doar o dată pe săptămână

Majoritatea cercetărilor realizate până în prezent scot la iveală faptul că vegetarienii sunt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult decât persoanele care obişnuiesc să consume zilnic carne. De asemenea, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, carnea roşie este asociată cu un risc crescut de cancer şi boli de inimă.

Dr. Oz recomandă un consum ocazional de carne roşie şi echilibrarea meniului zilnic cu multe vegetale. O dietă bazată în mare parte pe legume, fructe, nuci, seminţe, leguminoase, verdeţuri şi cereale integrale aduce mai puţine calorii, grăsimi saturate şi colesterol. Consumă o bucată de carne în weekend dacă pofteşti la ea, însă în timpul săptămânii este de preferat să o înlocuieşti cu alte surse de proteine de calitate (fasole, mazăre, năut, linte, tofu, iaurt).


2. Bea în fiecare zi un pahar de bere

Potrivit unui studiu efectuat în Italia, consumul unui pahar de bere poate să scadă cu 33% riscul de a suferi de boli de inimă. De asemenea, berea are un conţinut ridicat în vitamina B6 care are un rol protector pentru inimă.


3. Aspirina scade riscul de a face cancer

Dr. Oz recomandă o doză zilnică de aspirină, deoarece s-a demonstrat că aceasta scade cu 40% riscul de a suferi de cancer. Practic, aspirina împiedică transformarea celulelor sănătoase în celule canceroase, arată un studiu efectuat de Societatea Americană de Cancer.


4. Nu uita de mişcare în fiecare dimineaţă!

Dr. Oz susţine că este esenţial să faci măcar 15 minute de mişcare în fiecare dimineaţă înainte de ora 7. Potrivit cercetărilor, persoanele care fac mişcare în fiecare dimineaţă îşi îmbunătăţesc tonusul şi dorm mult mai bine noaptea. În plus, mişcarea ajută la o mobilitate crescută şi o bătrâneţe fără dureri de tot soiul.

Citește continuarea pe Eva.ro

Comentarii Facebook