10 sfaturi pentru a slăbi cât mai ușor



Cu ajutorul medicilor, dieteticienilor și psihologilor, site-ul Health.com a realizat o listă cu trucuri care să te ajute să slăbești cât mai ușor posibil și cât se poate de sănătos.

Iată cele mai utile 10 trucuri pentru a slăbi ușor:

Porţii mici

Dacă obişnuieşti să iei câte o gustare, pune-o în recipiente mici. Mâncând din recipiente mari, consumi cu 61% mai multe alimente.

Îndulceşte-ţi dimineaţa!

Alege un mic dejun dulce. Potrivit cercetătorilor, persoanele care ţin dietă, dar includ în alimentaţie un mic dejun dulce, au scăzut considerabil în greutate, spre deosebire de cele care au optat pentru un mic dejun cu acelaşi nivel caloric, dar sărac în carbohidraţi.

Evită reclamele de la TV

Nu urmări reclamele de la televizor. Potrivit unor studii, imaginile cu mâncare stimulează centrul de control al apetitului, producând senzaţia de foame.

Hrăneşte-ţi familia!

Dulciurile sunt, poate, cele mai colorate alimente. Nu te poţi abţine? Dacă pur şi simplu le găseşti irezistibile, în loc să cumperi pentru tine, cumpără dulciuri care nu-ţi plac, dar după care alţii sunt înnebuniţi! Fă-le cadou!

Curcan rece

Ai mâncat o brioşă, dar nu te poţi opri? Mănâncă o felie de curcan rece (şuncă, piept) pentru a-ţi potoli pofta.

Farfurii mai mici

Mănâncă la fel ca restul familiei, dacă îţi este greu să urmezi o dietă separat, dar înlocuieşte farfuriile mari cu unele pentru copii. Astfel, reduci considerabil porţiile de mâncare.

Începe masa cu un castron de supă

Un castronel de supă de legume servit înainte de masa propriu-zisă te va ajuta să reduci consumul de calorii cu 20%, prin asigurarea unei senzaţii de saţietate.

Redu consumul de carne

Mănâncă mai puţină carne. Consumă cel puţin 80% din ce creşte în pământ şi cel mult 20% din ce merge pe el.

Mănâncă încet

Foloseşte beţigaşe chinezeşti pentru a mânca. Dacă este prea dificil, mănâncă cu mâna stângă (valabil pentru dreptaci, si viceversa).

Consumă mai mult oţet

Consumând o salată cu oţet înainte de masă (trebuie să conţină cel puţin 2 linguri de oţet), vei mânca mai puţin. Oţetul aprofundează senzaţia de saţietate.

Comentarii Facebook