Vrei viza pentru SUA? Ambasadorul Americii te învaţă ce trebuie să faci

 

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, crede că românii fac mari greşeli când cer viza, pentru că nu ştiu să vorbească.

 

Ambasadorul a afirmat în cadrul emisiunii "După 20 de ani", de pe Pro TV,  că românii, când cer viza pentru SUA, fac o mare greaseală nedeclarând  lucrurile esenţiale care îi pot lega pe aceştia de ţară. Aşa dau impresia funcţionarilor consulari că vor să rămână in Statele Unite, lucru interzis, astfel scăzându-le şansele să primească viza.

"Altfel spus, când stau în faţa funcţionarilor consulari, nu-i pot convinge pe aceştia că au aici familie, proprietăţi, aşa că impresia funcţionarului de la consulat este că merg în SUA ca să rămână acolo, ceea ce nu au voie să facă. MAE a făcut o treabă foarte bună, cu ajutorul nostru, încercând să-i educe pe români în domeniul ăsta. Ar trebui să vizitaţi site-ul MAE şi site-ul Ambasadei SUA, ca să fiţi siguri că oferiţi informaţiile adecvate, când faceţi cererea", a declarat ambasadorul.

"A scăzut cu 2-3 procente de când sunt eu aici, ceea ce e bine. În parte, cred că scade fiindcă oamenii sunt mai informaţi, iar numărul oamenilor care fac cereri repetate a scăzut. Nu la zero, dar e mult mai mic, iar asta reduce procentul de refuzuri. Cred că, dacă noua legislaţie susţinută de preşedintele Obama, legislaţie pe care o susţin şi eu, ar fi votată, balanţa ar fi înclinată puţin în favoarea României, ceea ce i-ar uşura accesul în programul de eliminare a vizelor. În acest caz, chiar dacă procentajul refuzurilor ar continua să conteze, ar conta şi numărul celor care rămân în SUA peste perioada admisă", a mai precizat Gitenstein, întrebat fiind de posibila eliminare a vizelor.

El a spus, însă, că noua legislaţie nu va fi votată anul acesta, pentru că nu mai este destul timp.

"Dar sunt încrezător că va fi reintrodusă anul viitor şi cred că sunt şanse mari să fie votată în Congresul viitor", a adăugat Mark Gitenstein.

Comentarii Facebook