Mercedes investeşte 300 milioane de euro într-o fabrică din Alba

 

Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro într-o fabrică la Sebeş, judeţul Alba, unde va produce cutii de viteze destinate Mercedes-Benz.

 

Nemţii vor investi banii în extinderea capacitaţii de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă şi nu mai există spaţiu pentru extindere.

 

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.

 

"Extinderea reţelei noastre de producţie va include o locaţie suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, pentru a completa capacităţile existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare din partea clienţilor, cu o flexibilitate mai mare în viitor", a declarat într-un comunicat Andreas Renschler, membru în Consiliul de Administraţie al Daimler responsabil pentru producţia de componente şi aprovizionarea diviziilor Mercedes-Benz Cars şi Mercedes-Benz Vans.

 

"Star Transmission este, de peste 10 ani, un partener de încredere al facilităţilor producătoare de sisteme de transmisie din Germania. Având în vedere situaţia actuală şi în baza experienţei şi colaborarii excelente cu Star Transmission, varianta preferată pentru asigurarea capacităţilor suplimentare de producţie, într-o manieră flexibilă, este de a extinde operaţiunile din România", a spus Peter Schabert, directorul de producţie sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

 

Angajaţii români vor fi instruiţi la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim.

 

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are 800 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş (judeţul Alba). Firma produce componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz.

 

Compania producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente), şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producţia de la Sebeş a fost transferată anul trecut la Cugir, conform Mediafax.

 

Daimler deţine 78% din acţiunile firmei, iar, de la jumătatea acestui an, Star Transmission va produce la Sebeş cutii de viteze automate în cinci trepte. Din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi de asemenea asamblată la Sebeş.

 

Compania germană intenţionează să asambleze la Sebeş, începând cu anul 2016, şi o nouă generaţie de cutii de viteze automate, dacă va obţine sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie.

Comentarii Facebook