Lista produselor pentru care vom plăti mai mult de la 1 ianuarie 2024. Noul an aduce un nou val de scumpiri!


Începutul anului aduce o creștere a prețurilor în urma unor modificări fiscale și bugetare majore, incluzând ajustări în cinci categorii de TVA și implementarea a trei tipuri noi de accize începând cu 1 ianuarie 2024. Aceasta e marea „bunăstare” promisă de coaliția de guvernare!

Cel puțin 10 noi taxe și impozite vor intra în vigoare în doar câteva săptămâni, respectiv de la 1 ianuarie 2024.

Vom plăti mai mult pentru alimentele BIO, tradiționale, ori montane din cauza creșterii TVA-ului de la 5% la 9 %.

Ne vor costa mai mult locuințele de până în 120.000 de euro, iar pentru un apartament care ne costă, de exemplu, 90.000 de euro, preț fără TVA, vom plăti în plus aproximativ 4.000 de euro după ce TVA-ul crește.

Mai mult ne vor costa și serviciile oferite de către festivaluri, cluburi sau săli de sport.

Panourile fotovoltaice vor costa mai mult și alimentele dulci. Acestea din urmă vor fi mai scumpe din două motive: se introduce o nouă acciză pentru băuturile cu o concentrație mare de zahăr și de asemenea, crește TVA-ul pentru alimentele cu o concentrație mare de zahăr.

Este important de spus că sunt noi taxe și în ceea ce privește companiile.

Impozit de 3% pe cifra de afaceri pentru anumite firme și noi taxe pentru bănci și pentru firmele care activează în sectorul petrol și gaze.

Toate s-ar putea traduce în preț mai mare pentru consumatori și vorbim aici despre combustibil mai scump, ori despre rate mai mari, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook