Firma CONFORT, care ridică fabrica de gunoi a Clujului, a dat o ȚEAPĂ de 13 milioane de lei Consiliului Județean Cluj

 

Firma CONFORT, constructorul fabricii de gunoi a Clujului, este acuzată de angajați că nu le-a plătit salariile. Scuza firmei patronată de miliardarul din Banat, Georgică Cornu, este că nu a primit niciun ban de la Consiliul Județean Cluj.

 

În realitate, lucrurile stau exact invers. Georgică Cornu a primit de la CJ Cluj, din mâna fostului președine Alin Tișe, suma de 13 milioane de lei, circa 3 milioane de euro, la începutul anului, când au fost demarate lucrările.

 

Surse din Consiliul Județean Cluj afirmă că acești bani au fost devalizați, în mare parte. ”Banii au fost folosiți la alte proiecte pe care firma Confort le derulează în țară, lucru nepermis de lege. Oricum lucrarea nu este făcută, iar oamenii nu sunt plătiți”, au precizat reprezentanții CJ Cluj.

 

Lucrările de construcție la noua fabrică de deșeuri de la Pata Rât au început în luna martie, iar prima celulă ar trebui să fie finalizată în iunie 2013. Lucrările sunt efectuate de firma CONFORT, acum anchetată de DNA pentru că a depus acte la Primăria Arad cu semnături false.

 

Investiția totală se ridică la 77 de milioane de euro, din care fabrica de deseuri va costa 48,46 milioane de euro.

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj a lansat o anchetă în acest caz.

 

Firma CONFORT, detinuta de "Regele Asfaltului" din Banat, Georgica Cornu, mai este anchetată de DNA și în alte dosare. 

 

Procurorii au solicitat documente de la institutiile locale din Arad in legatura cu firma SC CONFORT SA. Surse judiciare sustin ca documentele au legatura cu un contract in valoare de 13,5 milioane de euro, incheiat intre autoritatile aradene si firma lui Georgica Cornu, pentru reabilitarea Drumului Vinului. 

 

Primarului Aradului, Gheorghe Falcă, declara în martie 2012 că DNA a cerut aceste acte invocand faptul ca o parte din actele depuse de SC CONFORT SA la Primaria Arad au avut semnaturi false.

 

Eugen Veres ataca proiectul lui Tise: Statia de sortare a deseurilor, de la viitorul depozit de la Pata Rat, nu este suficienta pentru Cluj

Comentarii Facebook