Eugen Veres ataca proiectul lui Tise: Statia de sortare a deseurilor, de la viitorul depozit de la Pata Rat, nu este suficienta pentru Cluj


Directorul firmei Brantner Veres, Eugen Veres, a acuzat Consiliul Judetean Cluj ca a ales cea mai proasta varianta posibila pentru statia de sortare din cadrul viitoarei fabrici de deseuri de la Pata Rat, proiect finantat din fonduri europene.

"Statia de sortare care este prevazuta la viitorul depozit de deseuri de la Pata Rat este o statie care va sorta numai deseurile reciclabile. E cea mai proasta! Trebuie o statie care sa sorteze toate deseurile. Spre exemplu, mie sau Rosalului, ne-ar merge o statie cu deseuri reciclabile mobila, care costa undeva la 100.000 de euro. Mobila, pe care o tragi pe roti si o duci in Zorilor, in Grigorescu si selectezi deseurile", a explicat Eugen Veres, la emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara.

 

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Cluj a fost invitata sa participe la emisiune, dar a refuzat.

 

Groapa de gunoi de la Pata Rat se inchide, iar gunoiul va fi dus la noul Centru de Management Integrat al Deseurilor

 

Lucrarile de constructie la noua fabrica de deseuri de la Pata Rat ai inceput in luna martie, iar prima celula ar urma sa fie finalizata in iunie 2013. Lucrarile sunt efectuate de firma CONFORT, acum anchetata de DNA pentru ca a depus acte la Primaria Arad cu semnaturi false.

 

Investitia totala se ridica la 77 de milioane de euro, din care fabrica de deseuri va costa 48,46 milioane de euro.


Firma CONFORT anchetata de DNA! Societatea a castigat contractul CJ Cluj pentru construirea "Fabricii de Gunoi" de la Pata Rat

Comentarii Facebook