E.ON Gaz a lansat un proiect de investiții, în Cluj-Napoca, în valoare de 55 milioane de lei

 

E.ON Gaz Distribuție anunță un nou proiect de investiții în Cluj-Napoca în valoare de 55 de milioane de lei. 

 

Proiectul vizează modernizarea a circa 90 de kilometri din reţeaua de distribuţie şi va fi realizat din surse proprii şi fonduri europene nerambur-sabile.

 

Alte proiecte de investiţi vor fi derulate în paralel, până la finele anului 2015 urmând să fie modernizaţi în total 160 kilometri, adică un sfert din reţeaua municipiului Cluj Napoca. 

 

Obiectivul acestui nou proiect demarat recent în municipiul Cluj-Napoca, îl reprezintă îmbunătăţirea parametrilor de funcţionare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale din municipiu, urmare a modernizării reţelei pe o lungime de circa 90 kilometri.

 

Etapizat, începând din acest an până în 2015, vor fi modernizate conductele şi branşamentele de pe 50 de străzi. Anul acesta, lucrările de modernizare  vor viza reţeaua de gaz de pe 15 străzi, printre care menţionăm: Donath, Alexandru Vlahuţă, Gh. Doja, Plopilor, Fântânele, Burebista, Cosminului şi Prof. Ciortea.

 

În valoare totală de 54,8 milioane lei, proiectul de modernizare este realizat atât din surse proprii ale companiei E.ON Gaz Distribuţie (38,3 milioane lei), cât şi din fonduri nerambursabile (16,5 milioane lei) provenite din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.  

 

Tot pe parcursul anilor 2012-2015, adiţional acestui proiect, vor fi derulate şi alte proiecte de investiţii în infrastructura energetică a municipiului Cluj Napoca. Astfel, până în anul 2015 urmează să fie modernizaţi, exclusiv din surse ale E.ON Gaz Distribuţie alţi 70 de kilometri de reţea de gaze naturale, în valoare de circa 35 milioane de lei. 

 

În total, în municipiul Cluj Napoca, pe parcursul a trei ani, vor fi modernizaţi 160 kilometri, reprezentând aproximativ un sfert din reţeaua oraşului.

Comentarii Facebook