banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg

Social

Un medic de la un institut clujean și-a postat fluturașul de salariu. Leafa s-a dublat - FOTO

   

Medicul Anca Mureșan, de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, și-a făcut public fluturașul de salariu. 

 

Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu + 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron. 


Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a explicat Anca Mureșan.

 

 

Întrebarea este cât la sută din bugetul unui spital merge pe salarii și ce se întâmplă cu plătitorii de asigurări de sănătate care trebuie să aducă medicamente și alte consumabile de acasă? Dar cu ”plicurile” predate unor medici, care, mai nou, nu condiționează, dar induc respectarea ”tradiției”? Se va renunța la acest obicei? Vor renunța medicii la munca și la cabinetul privat, tot în timpul programului?

 

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, susține că medicii români plecați afară la muncă sunt entuziasmați de creșterea salariilor și sună pentru a se întoarce. 

 

Se întorc mulţi medici din străinătate. Ei îşi depun o cerere, nu ştiu să explic foarte bine procedura… Dar se ştie la Colegiul Medicilor câţi pleacă anual. Sunt mulţi care achita cotizaţia în România în cont chiar dacă sunt plecaţi.(…) Ce pot spune cu exactitate este că doar pe promisiunea de creştere a salariilor în sectorul medical în ultimele luni s-a oprit exodul cu 40%. Este cu 40% mai mic decât era în urmă cu un an. Deja au început să sune medici care sunt la clinici importante din Uniunea Europeană că vor să se întoarcă în România, ceea ce este o veste extraordinară”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

 

Aceasta a dat ca exemplu faptul că un medic primar la secţia pneumologie a ajuns în martie la un venit net de 16.930 de lei, faţă de 8.375 de lei în februarie 2018, iar un medic specialist dispensar TBC la 12.828 de lei, de la 6.316 lei. De asemenea, salariul net al unui medic specialist gradaţia 3 a crescut la 9.494 de lei în martie, de la 6.481 de lei în decembrie.

coral1_1_1.jpg
13-4-2018, 13:27
123 vizualizări
32 comentarii
muncitor16-4-2018, 11:59
de ce au dublate astia salariile de 2 ori si is tot nemultumiti

eu lucrez 6 luni pentru aceeasi bani

daca mai aud pe vreunu ca mai ia spaga acuma ca are salariul dublat il si dau in gat
Iorgu15-4-2018, 12:44
Sunt caetva solutii simple sa scoti sistemul medical romanec din criza si acela nu e marirea salariilor:

1. Ma lasi pe mine ca asigurat sa-mi aleg casa de asigurari de sananate la care sa cotizez. Adica nu cotizez ca boul la cea de stat si cand am probleme tot la privat ma duc. Va suna cunoscut? Sa pot alege o casa privata care imi deconteza mai multe (spre exemplu factura de la stomatolog), in contractul meu cu casa prvata x, casa sa imi impuna ca daca nu imi fac un set standar de analize de rutina si preventive o data la 2 ani sa zicem nu imi acopera risculile de boli si complicatii si trebuie sa platesc in plus (asa poate sa obisnuieste si romanul sa isi faca din cand in cand niste controale de rutina), casele private de sanatate se pot asigura mai departe impotriva falimentului la asiguratori mai mari (sistemul din punctul astea de vedere e super bine pus la punct). Si atunci gata cu decontari fictive pentru silicoane, retete fantoma sau pus omul pe drumuri cand are nevoie de un tratament in afara.

2. Manageri competenti si nu numiti politic la spitale. Genul de manger care sa fie interesat de feedbackul paticentului, de femeia de serviciu care duce detergent acasa, de doctorul care nu sta putine ora in clinica ca apoi sa fuga la cabinetul privat, de asistenta care urla la pacienti si nu e empatica, etc. Chestia asta colaborata cu transparenta in achizitii si publicat pe internet orice factura si achizitie facuta de un spital de stat din romania.

3. DNA la fiecare plic.
Realitatea15-4-2018, 9:59
Poa sa il mareasca si de 7 ori in fiecare luna, sa vedem cine il va mai acoperi...eu cunoscand vreo 200 de clujeni intre 25 si 40 de ani si din ei nush daca sunt 20-25 care au un urmas si din astia 3-4 care sa aiba 2 si oricum si acestia au ganduri de plecare...
ASD14-4-2018, 19:42
Toti medicii au vile, masini de lux, isi permit vacante scumpe...!! Pt ce le-au marit asa mult salariile..?! Ce le lipsea...?! Salariile trebuiau marite la cei ce muncesc din greu si isi dramuiesc ultimul leu de pe o luna la alta..!! Ce idioti fac legile in tara asta ..??
Alex14-4-2018, 21:41
Cei mai buni idioti!
consecinta14-4-2018, 23:29
S-au marit salariile se vor mari si spagile. Este o reactie logica pentru ei.
....16-4-2018, 10:46
Cei tineri inca nu au ceea ce zici tu... acuma pot sa isi faca si ei. Intrebarea acum este.... Vom avea servicii medicale mai bune daca le-a marit salariul?
Criculae14-4-2018, 12:39
Tot program de 3 ore, tot cu mana intinsa dupa plic, dar si cu salar marit.
Ce sa mai zicem?
Nicu @ ala de mai jos14-4-2018, 12:21
Ba esti nebun? Cum sa renuntam la obiceiuri? Daca tot au marit astia tot, si omul care vine la Cluj la spital are mai multi bani de pus in plic.

In plus, managerul de spital pus politic, trebuie sa-si scoata si ala parleala. Crezi ca pe ala il intereseaza ca nu stau 8 ore in spital si ca fug mai repede la cabinetul privat? Sau crezi ca il intereseaza pe manager de feedback-ul pacientilor?

Baaaa, sunteti naivi. Obiceiurile astea nu se schimba de azi pe maine, pot astia sa ne mareasca salariile de 10 ori. Trebuie sa treaca 2 generatii (~50 de ani) ca oamenii sa se de dezobisnuiasca sa ceara, sa dea, iar noi sa avem constiinta lucrului bine facut la locul de munca.

Pentru toata plebea de rand care veniti cu plicul la doctor: Ba, voua cine ce va da in plus la salar (ma refer la plic) ca sa va faceti treaba bine la locul de munca? Asa-i ca nu capatati nimic in plus, dar pentru aia tot va faceti treaba bine?
...14-4-2018, 15:48
Tu ai dreptate. Metehnele doctorilor numai cu frica pot fi tratate. Daca ii prinde sa le ia dreptul de practica sau sa ii condamne ca in China. Unde nu e pedeapsa aspra pentru infractiune, aceasta va fi repetata.
Obiceririle14-4-2018, 10:12
Vi le veti pastra?
O sa stati tot 3 ore la servici?
O sa mai cereti spaga?
O sa va trimiteti pacientul de la stat la cabinetul privat personal sau la analize la prieteni cu cota parte din taxa de analiza?
Veti recomanda numai medicamente din care aveti cota-parte?
Veti fi mai bine pregatiti?
Veti solicita aparatura noua?
Va veti documenta si veti introduce metode, medicamente si aparatura noua in medicina oficiala?
Veti respecta pacientul de la care va vine in sau direct banul?
hm !14-4-2018, 6:21
Tot cu mana intinsa vor sta. Milogii astia au trait bine si pe timpul lui Ceausescu si dupa.
Holostencu Florin13-4-2018, 20:45
Felicitări...sper să aibă şi pacienţii bani de doctor...
Carlos13-4-2018, 20:10
Acu ca v-a crescut salariu ca mereu ati fost "nemultumiti" comportati-va ca atare. Profesionalism, bun simt si fara spagi !
Cucu13-4-2018, 18:55
Foarte bine ca sunt platiti bine,in felul acesta isi vor da mai mult interesu pt pacienti...mama mea a fost.de curand,internata la Spitalul de Recuperare,a fost foarte multumita de serviciile oferite...Doamne ajuta!
poov13-4-2018, 18:04
Macar a recunoscut ca e destul pentru moment.

Sunt bani foarte multi pentru Romania, e adevarat ca au facut o facultate de medicina si salveaza vieti deci trebuie recompensati ca atare.

Nu sunt de acord insa cu aceste grile, pentru ca un medic de la Bascauti va primi aceiasi bani ca unul din Cluj-Napoca, si nu e ok, la Cluj vin cazurile grele, e volumul de munca de 10 ori mai mare si nu e ok ca unul sa lucreze si altul sa stea si sa primeasca aceiasi bani.

Pentru asta erau SPORURILE alea mult discutate acum, sa se faca o diferenta intre unul care munceste si altul care doarme.

Plicuri se vor da in continuare pentru ca majoritatea nu cer dar romanul asa e el, tot timpul vrea el sa fie cu un pas inainte, asa ca fara sa le ceara nimeni nimic se intrec in plicuri, si chiar daca nu iti cere medicul, te apuca teama ca vei fi devaforizat din cauza plicarilor si dai si tu ca altfel poate o patesti, ca restul sigur au dat.
Teo13-4-2018, 17:22
Dar restul personalului medical? Domnule doctor puteți să vă faceți treaba fara restul personalului medical. Ieșiti și spuneți in fața...
Djfjv13-4-2018, 16:46
Salariile au crescu, foarte bine. Dar la salariile astea si competenta medicilor trebuie sa creasca cu mult. Trebuie sa creasca si nivelul de dotare cu aparatura noua a spitalelor si clinicilor. Si nu in ultimul rand trebuie sa creasca si pedepsele pentru unii medici care iau spaga sau au un comportament neadecvat fata de bolnavi.
Pavel13-4-2018, 16:39
Acum că s-au dublat salariile se dublează și spăgile?
Mihnea14-4-2018, 16:43
Corect
mihai13-4-2018, 15:16
Foarte bine ca se maresc salariile, sanatatea si invatamantul/cercetare trebuie sa fie in topul salariilor BUGETARE !!!.
Raman celelalte probleme din sanate : spitale infecte, prcatici de malpraxis, medicamente scumpe nedecontate, etc.De ele cand ne ocupam?
Iar Olguta sa mai lase minciunile ca niciun dr. plecat dincolo nu se mai intaorce in spitalele noastre infecte...
Flo13-4-2018, 14:05
S-au marit lefurile, ca brutul sa fie mai mare. Stiti ce inseamna asta? Aia de sus pot fura mai mult.
Trebuia mai intai sa faca un sistem de evaluare corect si transparent a tuturor celor numiti "bugetari", o evaluare/curatanie facuta anuala ca la privati, informatizare masiva iar apoi putem vorbi de salarii frumoase si meritoase.
@Flo13-4-2018, 14:35
Mintea voastra ingusta de #rezistenti e obsedata de cuvantul "furt". Voi nicicum nu puteti fi multumiti. Pana acuma ziceati ca ne pleaca medicii din tara fiindca sunt salariile mici, acuma daca s-au dublat s-au dublat pentru "a fura" din nou cei de sus. E clar ca scopul vostru de fiinte spalate pe creier, manipulate, nu doreste normalitate si progres...principiul vostru de oameni ingusti mintal este "cat timp e cine nu trebuie la guvernare, sa mearga tara in cap".
Andrei13-4-2018, 14:58
Salariul e tot mizer, oricum.
@andrei13-4-2018, 15:41
Te referi la cel ce munceste in frig, canicula, mizerie, zgomot, pana la 65 de ani pt 1400 lei in mana..??!!
Flo13-4-2018, 16:51
@Flo Furtul e generalizat in Romania. Fa un calcul cat ar fi fost brutul dupa vechea lege si cat e acum. Te las pe tine sa ghicesti de ce. Progres nu inseamna a marii salariile fara sa iti mai ajunga plapuma. Vrei un tricou cu "Grecia" pe spatele tau? Dai salarii cand tara are resurse, e informatizata si evaluata ca la privati. Nu trebuie sa fii de la #rezist sau sa fii manager. E la mintea unui om normal.

"cat timp e cine nu trebuie la guvernare, sa mearga tara in cap" ... institutiile statului devalorizare, salarii marite fara evaluare, haos general la privati, robor pe trend crescator, rate marite, INS facut mincinos, BNR facut troaca de porci pentru fapte facute de altii, replici de genu "aia mint"/"aia nu stiu matematica"/"aia au alte date"/"luna februarie a fost mai scurta". E frumoasa guvernarea asta nu-i asa?
Sunt privat, mi-a scazut salariul cu 100 de coco, adauga inflatia, robor, furtul de la pilon 2. Tot eu sunt spalat pe creier?

Medicii merita bani mai multi, dar atunci sa semneze ca nu mai pleaca din tara asta X ani dupa ce statul a cheltuit bani pe studiile lor, sa-si vada fiecare de juramantul pe care l-au facut la finalizarea studiilor, sa nu vina mie sa imi spuna ca "si ei au viata privata si nu vin sa ma consulte" (citez un medic) atunci cand il chem, dupa ce plicul a fost dat cand a fost cerut. De parca boala vine programata.
Coco13-4-2018, 20:51
@andrei - spune-ne si ce meserie are cel plarit cu 1400 si cat a invatat, sa putem compara cu dna doctor. Sunt sigur ca nu are nici macar 30% din studiile unui medic... Asa ca...
@Floc14-4-2018, 10:31
Ba floc !

Ai dat tu multe acolo, da' pe aia cu Soros de ce nu ai dat-o??? NU E CLAR CA TOTI SUNTEM SPALATI PE CREIER DE SOROS? Mai putin tu si daddy dragnea.

Ia hai marș tu inapoi la tine in teleorman fmm de vită
Eu13-4-2018, 13:41
Uite ce bine o duc macelarii incompetentii MAFIOTII sarlatanii din sanatate pe spatele populatiei stoarsa de bani de statul parazit.
cici13-4-2018, 13:53
Bine spus!
Flo13-4-2018, 14:01
S-a marit taxa daca vrei sa mori in spitale, infectat de aia "mici", invizibili si aia "mari" care fac experimente pe copii cu oase tinute in frigidere, fase/ustensile uitate pe unde "trebuie", taieturi facute "din greseala". Daca pana acum plateam 6000lei pentru doamna doctor, acum va trebui sa platim dublu. Umor negru. Asteptam ca si conditiile din spitale sa fie pe masura, asta daca aia cocotati fura mai putin, dupa ce fluturasul s-a facut cat un A4.
@EU13-4-2018, 14:59
Bre', idiotule, nu generaliza. :)

Cele mai citite ştiri din Social

2565 vizualizări
22-10-2018, 14:43
O pădure din Beliș a dispărut peste noapte! Hoții se joacă cu pădurarii: Nu-i prind pentru că nu se vrea» Vezi tot
1408 vizualizări
22-10-2018, 13:57
Cluj, Parcul Central: Elevi după ore spărgeau o gheretă pentru a fura produse - VIDEO» Vezi tot
1015 vizualizări
18-10-2018, 12:24
Cluj: Tânăr drogat umblă haotic printre mașini cu plicurile în buzunar - VIDEO» Vezi tot
839 vizualizări
22-10-2018, 21:18
Accident mortal pe centura orașului Gherla» Vezi tot
413 vizualizări
22-10-2018, 13:32
Cocalar pe centura Florești. S-a TURAT pentru că nu a putut depăși - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?