Bătaie de joc la un spital din Cluj! Câți bani a plătit o femeie pentru o analiză GRATUITĂ: “Nu mi se pare normal!”


O pacientă a relatat experiența neplăcută avută la Clinica Ginecologie Obstetrică 1 Cluj, unde s-a prezentat pentru un consult, cu trimitere și cu taxele la sistemul de sănătate plătite la zi.

Fiind o pacientă nouă la clinică, am mers astăzi 24.04.2024 pentru un control ginecologic cu bilet de trimitere de la medicul de famile și cu programare de o luna făcută. În timpul consultației, mi s-a recomandat o ecografie. Spre surprinderea mea, mi s-a cerut să achit o taxă de 150 lei pentru această procedură, deși este prima mea vizită la clinică și am cotizat la CAS de mulți ani... și pot sa spun ca nu e puțin cât se trage lună de lună. 

Cum am intrat am fost informată că nu mai există fonduri suficiente pentru ecografii gratuite și că pacienții trebuie să suporte costul procedurii. Mi-au spus că s-a trimis ieri e-mail să îl verific. Mi se pare extrem de nedrept ca, după ce am plătit contribuții CAS timp de atâția ani, să fiu nevoită să plătesc suplimentar pentru o ecografie considerată standard în cadrul unui control ginecologic”, a relatat pacienta pentru Știri de Cluj.

Aceasta a consideră că e o mare bătaie de joc, pentru că ea și-a făcut datoria, a achitat contribuțiile și a mers să obțină trimiterea.

Mai mult decât atât, am parcurs o distanță de 100 de kilometri pentru a obține biletul de trimitere necesar consultației (gratuite). Consider că este o bătaie de joc ca, după toate eforturile depuse, să fiu nevoită să plătesc din nou pentru o procedură medicală esențială.

Aș dori să atrag atenția asupra acestei situații și sa se sesizez autoritățile competente. Este inadmisibil ca pacientele să fie supuse unor astfel de taxe abuzive, mai ales în contextul în care au contribuit la sistemul medical prin plata CAS”, a mai spus femeia.

Este deja un lucru știut că peste 90% din bugetul unui spital merge pe salarii și cheltuieli, iar 10% rămane pentru actul medical. Fără pile ești pus la plată, cu toate că lună de lună contribuim la sănătate, chiar de 2 -3 ori.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, de care aparține Clinica de Ginecologie, au spus că ”fondurile destinate investigatiilor imagistice, asigurate de CAS, sunt insuficiente” și că acest lucru nu este o noutate.

IMG-20240424-WA0003.jpg

O situație similară ne-a fost raportată și de o altă clujeancă.

439417183_839802151308399_8870724736400916296_n.jpg

Comentarii Facebook