Duminica 20 Ianuarie

Cățelușă de 2 ani, abandonată și născută cu malformații, a fost operată cu succes la USAMV Cluj-Napoca

 

Cățelușa Chance, de circa doi ani, salvată dintr-o fermă unde fusese părăsită, a fost operată cu succes de medicii clujeni. 

 

Cățelușa s-a aflat în îngrijirea medicilor de la clinica din cadrul Facultății de Medicină Veterină (USAMV Cluj-Napoca) timp de câteva luni, având malformații la picioarele din față. A suferit două operații și a trecut cu bine prin perioada de recuperare, înzdrăvenindu-se de la o zi la alta.  

 

Costurile intervențiilor, materialelor necesare, dar și ale recuperării post-operatorii, spitalizării și ale altor proceduri s-au ridicat la aproximativ 1.500 de euro. O parte din sumă a fost suportată de Asociația ”Arca lui Noe”, iar diferența a fost acoperită prin generozitatea echipei medicale de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul universității noastre, care a efectuat operațiile și toate procedurile necesare. 

 

Chance este doar unul din sutele de cazuri de care se ocupă Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca, unde a avut și noroc, pentru că după abandonul la fermă și luni de suferințe a fost adoptată de o doamnă, care a luat-o deja acasă. 

 

Vezi AICI imagini dramatice cu cățelușa de când a fost găsită.

 

Cățelușa Chance a fost găsită de doctoranda Sidonia Bogdan, care a făcut parte din echipa medicală ce s-a ocupat de cazul cățelușei.

 

 

 

Foto: USAMV Cluj-Napoca

Comentarii Facebook