UBB Cluj se teme ca bunurile in valoare de zeci de milioane de euro i-ar putea fi instrainate!


Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", Andrei Marga, a atacat dur noile prevederi ale Legii Educatiei si a precizat ca, potrivit acestora, bunurile universitatii ar putea fi instrainate.

"Legea este destul de abil formulata, dar deschide o usa pentru instraina parti ale patrimoniului. Sub diverse pretexte, legea nu mai este la fel de riguroasa in privinta patrimoniului statului, pentru ca noi administram patrimoniul statului, nu un patrimoniu privat. Astfel, Legea Educatiei deschide portite pentru a transfera imobile din patrimoniul Universitatii in cel privat pentru administrare.

Se poate crea o firma, despre care sa zica ca e a Universitatii, dar care sa fie in maini private si care sa exploateze bazinul (n.red. Complexul de natatie "Universitas") pana il istoveste si dupa aceea sa il dea inapoi, ca sa il repare Universitatea.

La noi se practica acest lucru, asa a fost in turism, unde bazele au fost exploatate pana s-au ruinat si apoi au fost cedate la stat
", a declarat rectorul Andrei Marga.

El a precizat ca, potrivit noii Legi a Educatiei, rectorii vor fi simplii slujbasi ai statului si autonomia universitara va disparea, ceea ce ar putea deschide poarta spre astfel de tranzactii.

Spre exemplu, numai in Complexul de natatie "Universitas" UBB Cluj si Ministerul Educatiei au investit 37.000.000 de milioane de lei, in cota egala.

 

Citeste si...

Bazinul de kinetoterapie din Complexul de Natatie "Universitas" al UBB Cluj a fost inaugurat! - VIDEO

Caminul XXI, din Parcul Iuliu Hatieganu, inaugurat pana in toamna, sustine seful ACI, Ioan Aschileanu!

Comentarii Facebook