Razie de amploare la Cluj-Napoca. Câte amenzi au dat polițiștii într-o singură zi


Polițiștii clujeni au acționat, duminică, cu efective mărite pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au desfășurat o acțiune punctuală pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și a comerțului ilicit”, informează IPJ Cluj.

Acțiunea s-a derulat, cu precădere, în piețele Mihai Viteazu și Mărăști și pe străzile adiacente acestora.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat pe străzile Argeș, Ploiești, Constanța, Bulevardul 21 Decembrie 1989, în vederea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic.

În noaptea de 30 septembrie/1 octombrie a.c., polițiști din cadrul tuturor secțiilor de poliție urbane au acționat pentru prevenirea furturilor din/de pe auto, din locuințe, garaje, precum și pentru prevenirea tâlhăriilor.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat 90 de persoane și au verificat 28 de comercianți.

Polițiștii au constatat două infracțiuni în flagrant delict, respectiv un furt și o tentativă la infracțiunea de furt, fiind conduse la unitatea de poliție 4 persoane.


Totodată, polițiștii rutieri au verificat 47 de autovehicule și au constatat 3 infracțiuni rutiere (conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fară permis, conducerea unui auto neînmatriculat).

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale. Majoritatea au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite, a O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și a Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Comentarii Facebook