Politistii si militarii in rezerva din Cluj au obtinut suspendarea recalcularii pensilor


Politistii si militarii in rezerva din Cluj au obtinut suspendarea recalcularii pensilor, in urma unei decizii a Curtii de Apel Cluj, din 28 septembrie, a declarat avocatul Viorel Epure, pentru Stiri de Cluj.

"Prin Sentinta civila nr. 338 din 28.09.2010, Curtea de Apel Cluj a hotarat suspendarea executarii HG nr 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor", a mai afirmat aparatorul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in rezerva si in retragere (SMCD).

Hotararea instantei clujene poate fi atacata in termen de 15 zile cu recurs de Guvernul Romaniei.

"Efectul juridic imediat al Sentintei civile nr. 338/28.09.2010, notificata si catre MapN, MAI si SRI, este acela de incetare a executarii HG 735, deci a oricarui act sau fapt de supunere a pensionarilor proveniti din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala unor umilinte incredibile, prin incalcarea prevederilor Constitutiei Romaniei, ale statutelor profesionale ale acestor categorii, ale legislatiei europene, a pactelor si tratatelor privind drepturile si libertatile fundamentale ale omului, ale celor mai elementare norme morale si, nu in ultimul rand, prin antiromanismul, minciuna si impostura unor guvernanti vremelnici", a declarat si secretarul general al SCMD, col. (r) dr. Constantin Monac.

Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in rezerva si in retragere Cluj, col(r) Miron Ioan Gelu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca s-a facut dreptate si militarii, politistii, angajatii SRI si SPP nu vor fi umiliti si trimisi sa isi "recalculeze singuri diminuarea pensiilor".

Aparatorul SDCM, avocatul Viorel Epure, a declarat si el pentru Stiri de Cluj ca sentinta inseamna ca recalcularea va fi suspendata. "Inseamna ca se suspenda toate demersurile care trebuiesc facute in baza acestei hotarari si a ordinelor subsecvente ale sefilor MAI, MAPN, SRI si SPP, prin care pensionarii militari trebuie sa mearga la centrele militare si sa ceara statele de plata pentru recalcularea pensiilor. Aceste documente trebuie duse mai apoi la Casele de Pensii si astfel sa faca munca pe care ar trebui sa o faca statul roman", a completat avocatul Viorel Epure.

Aparatorul SCDM a mai declarat ca "daca Guvernul vrea sa recalculeze pensiile, sa o faca singur, nu cu contributia noastra. Au cautat sa arunce pisica in curtea pensionarilor militari, pentru ca sunt constienti ca nu vor putea face recalcularea pana la 1 ianuarie si au introdus in hotarare aceasta prevedere pentru a-i face pe pensionarii militari sa se ocupe de cautarea actelor, ceea ce reprezinta o munca titanica".

Viorel Epure crede ca, daca militarii si politistii in rezerva nu vor lupta, in 1 ianuarie statul va da vina pe pensionarii militarii ca nu si-au indeplinit obligatiile si le vor calcula pensiile "pe baza salariului mediu".

Comentarii Facebook